Piriştina, Birleşmiş Kentler Ve Yerel Yönetimler Zirvesinde

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Kolombiya’da düzenlenen Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (Uclg) 5. Zirvesi BOGOTA 2016 isimli zirveye katıldı.

Piriştina, Birleşmiş Kentler Ve Yerel Yönetimler Zirvesinde
Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (Uclg) 5. Zirvesi BOGOTA 2016 Kolombiya’da yapıldı. Corferias fuar ve kongre alanında gerçekleştirilen zirveye farklı ülkelerden 3 binden fazla yerel yönetici ve 200 konuşmacı katıldı.

Zirveye katılan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, 4 gün süren toplantılarda yerel yönetimlerin kaynaklarının artırılması, akıllı kentler, yenilikçi şehir düzenlemeleri ve eğitim gibi konuların ön planda görüşüldüğünü belirtirken, yerel yönetimlerin gelişimi için atılacak adımların yol haritasının oluşturulduğunu aktardı. Zirvenin başkanlığını yürüten İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zirve sonunda yapılan seçimin ardından görevini Güney Afrikalı Parks Tau’ya devretti.

Kauswagan Belediyesine UCLG Barış Ödülü

4 gün süren zirve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın başkanlığında, Kazan (Rusya) Belediye Başkanı ve UCLG eş başkanı Ilsur Metshin, Kitchener (Kanada) Belediye Başkanı ve UCLG Mali Sorumlusu Berry Vrbanovic, UCLG Genel Sekreteri Josep Roig, UCLG Eş Başkanı ve Quito (Ekvador) Belediye Başkanı Mauricio Rodas, Guangzhou (Çin) Belediye Başkanı Wen Guohui ve Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa’nın yer aldığı heyet tarafından yönetildi. Afrika (UCLG Africa), Asya Pasifik (UCLG-ASPAC), Avrupa (CEMR), Avrasya (UCLG EuroAsia), Ortadoğu-Batı Asya (UCLG MEWA), Güney Amerika (FLACMA), Kuzey Amerika(UCLG North America) ve büyük şehirlerin bulunduğu Metropolis bölgelerinden yerel yöneticilerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, UCLG adına Bogota Belediye Başkanı Enriuqe Penalosa tarafından Filipinler’in Kauswagan Belediyesine UCLG Barış Ödülü verildi.

Kaynak: İHA