Mısır'da Rus Üssü Kurulacağı İddiası

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, medyada yer alan iddiaları yalanladı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, medyada yer alan ülkede Rusya askeri üssü kurulacağına dair iddiaları yalanladı.

Sisi, hükümet gazetelerinden El-Ehram, El-Ahbar ve El-Cumhuriyye gazetesine verdiği ortak röportajda, kamuoyunda yer alan ülkede Rusya askeri üssü kurulacağına dair iddiaların doğruyu yansıtmadığını belirterek, 'Mısır'da ne Rusya'nın ne de başka bir ülkenin üssü var. Bu hiçbir zaman olmadı ve olmayacak.' dedi.

İki ülke ilişkilerine dair Sisi, 'Rusya ile ilişkilerimiz güçlü. Bu konuda uluslararası ilişkilerde gözettiğimiz denge siyasetine dikkat ediyoruz. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile benim güçlü ilişkilerim var. Devamlı iletişim halindeyiz.' diye konuştu.

Filistin meselesine değinen Sisi, 'Filistin konusu, bölgenin geleceği için en önemli ve en tehlikeli mesele olacak. Mısır, dış politikasında yıllardır, Filistin meselesine öncelik veriyor.' ifadelerini kullandı.

Sisi, İsrail'in yanında bağımsız bir Filistin devleti kurulması amacıyla barış anlaşmasına ulaşmak için iki tarafa da yeniden müzakerelere başlama çağrısında bulundu.

Geçen hafta medyada Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz kıyısında bir Rus üssü kurulması konusunda iki ülke arasında görüşmeler yapıldığına dair haberler yer almıştı.

Kaynak: AA