Kırgızistan'da DTİK 3. Avrasya Girişimci Toplantısı

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin: 'Türkiye tüm iç ve dış müdahalelere rağmen demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden vazgeçmedi, yatırımcı çekmeye devam etti ve istikrarlı şekilde gelişmeyi sürdürdü'.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Türkiye'nin tüm iç ve dış müdahalelere rağmen demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden vazgeçmediği, yatırımcı çekmeye devam ettiği ve istikrarlı şekilde gelişmeyi sürdürdüğünü söyledi.

Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) çatısı altında faaliyet gösteren Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) Avrasya Bölge Komitesi ev sahipliğinde 3. Avrasya Girişimciler Toplantısı düzenlendi.

Toplantıya, Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin, DTİK Yönetim Kurulu Başkanı Nail Olpak, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Metin Kılıç, Büyükelçiliğin Ticaret Müşaviri Çağatay Özden ile dernek temsilcileri, akademisyenler ve üye işadamları katıldı.

Türk diasporasının ekonomik varlığını güçlendirme ve lobi kapasitesini artırma çalışmaları yürüten DTİK Avrasya Girişimciler Toplantısı'nın moderatörlüğünü DTİK Avrasya Bölge Komitesi Başkanı Ali Galip Savaşır yaptı.

Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin, yaptığı konuşmada, Türkiye'nin dünyanın neresinde olursa olsun her Türk'ün yanında yer alacağını ve almaya da devam edeceğini belirtti.

Gurbetteki iş adamlarının ekonomik mücadelesini desteklemek için toplantıya katıldığını ifade eden Metin, Türkiye'nin gelişmesi ve kalkınması noktasında en büyük payın özel sektör ve gurbetteki iş adamlarına ait olduğunu dile getirdi.

Türk iş adamlarına, tüm zorluklara rağmen cesaretleri, fedakarlıkları ve gayretleri nedeniyle teşekkür eden Metin, 'Türkiye devletini, sizlerle beraber, aydınlık yarınlara taşıyacağız.' dedi.

Metin, konuşmasında, Türkiye'deki 15 Temmuz darbe girişimi sürecini, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ), PKK ve DEAŞ ile mücadele konusunda hükümetin çabalarını anlattı.

Dünyada siyasi ve ekonomik açıdan stratejik bir coğrafyada bulunan Türkiye'nin her alanda saldırıyla karşı karşıya olduğuna işaret eden Metin, 'Türkiye'nin neresinden olursa olsun uçağa binin ve nereye giderseniz gidin, dört saatlik uçak yolculuğuyla gittiğiniz ülke sayısı 56. Bu 56 ülkeyi değerlendiğimizde dünya ticaretinin yüzde 60'ını oluşturuyor. Yine bu ülkeler hesaplarını yaparken, ister istemez mutlaka Türkiye'yi hesaba katmak zorundadırlar.' ifadelerini kullandı.

- 'Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz sürece üstesinden geleceğiz'

Türkiye ile ilgili birçok hesap yapıldığına dikkati çeken Metin, 'Bu hesapların isimleri farklı oluyor, en son uygulamalarından biri de FETÖ oldu. Son olarak da Türkiye'nin imajını bozmaya yönelik hamlelerle devam etti. Burada da bir takım değerlendirme kuruluşları kullanıldı. Bu tür saldırılar oldu ve olmaya devam edecek. Birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz ve güçlendirdiğimiz sürece bunların üstesinden geleceğiz.' değerlendirmelerinde bulundu.

Metin, Türkiye'nin tüm iç ve dış müdahalelere rağmen demokrasi ve hukuk devleti ilkesinden vazgeçmediği, yatırımcı çekmeye devam ettiği ve istikrarlı şekilde gelişmeyi sürdürdüğünü söyledi.

FETÖ'nün Avrasya coğrafyasındaki yapılandırmasına da değinen Metin, örgütün sosyal, ekonomik ve siyasi olarak ülkelerde oluşturduğu yapıların buradaki Türk iş adamlarının elleriyle temizleneceğini kaydetti.

Hain ve bölücü FETÖ mensuplarının her alanda temizlenmesi gerektiğini vurgulayan Metin, iş adamlarının mücadelesine Türkiye devleti ve hükümetinin destek vereceğini bildirdi.

Olpak da DTİK'in yapısı, faaliyetleri ve hedefleri hakkında bilgi verdi.

Toplantı, Ekonomi Bakan Yardımcısı Metin, DTİK Yönetim Kurulu Başkanı Olpak ve Büyükelçi Kılıç'a plaket verilmesiyle sona erdi.

Kaynak: AA