Kaymakamlık Ve Belediyeden Ortak Aşure Hayrı

Balıkesir’in Manyas ilçesinde kaymakamlık ve belediye, aşure hayrı düzenledi.

Kaymakamlık Ve Belediyeden Ortak Aşure Hayrı
Manyas Atatürk meydanında kurulan stantta yapılan aşure hayrına yoğun katılım oldu. Manyas Kaymakamlığı ve belediyenin ortaklaşa düzenlediği aşure hayrında konuşan Manyas Kaymakam Vekili Muhsin Çamlıca, "Farklı duygu ve düşüncelerimize karşın içinde çok çeşidin aynı kazanda kaynadığı gibi, bizlerin de aşurede olduğu gibi aynı kazan içinde şöyle bir kavrulmaya, kaynamaya ihtiyacımız olduğunu düşündüm. Bu aşure hayrının birliğimize, bütünlüğümüze katkı sağlayacağını düşünüyorum. Belediye Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ederim" dedi.

Manyas Belediye Başkanı Tancan Barçın ise, "Muharrem ayı özellikle Alevi vatandaşlarımız için çok anlamlıdır. Muharrem ayının on ikinci günü İmam Hüseyin ve Kerbela şehitlerinin anılarına oruç tutarlar. Matem orucu ise İmam Hüseyin ve on iki imamın duygularına sahip çıkmak için, onlarla birlikte olmak içindir" şeklinde konuştu.

Manyas Müftüsü Erdoğan Aslantaş’ın duası sonrası kazanlardaki aşure ilçe halkına ikram edildi. Manyas Kaymakam Vekili Muhsin Çamlıca ve Belediye Başkanı Tancan Barçın ile protokol üyeleri vatandaşlara aşure ikram etti.
Kaynak: İHA