Çizgi Film Karakterlerini Taşa Resmediyor

Amasya'da yaşayan Şaziye Aslı Çuhadar'ın çizgi film karakterlerini resmettiği taşlar ile evde kullanmadığı eşyalardan yaptığı süs eşyaları ilgi görüyor.

Amasya'da yaşayan Şaziye Aslı Çuhadar'ın çizgi film karakterleriyle süslediği taşlar ve evde kullanmadığı eşyalardan yaptığı süs eşyaları, görenlerin dikkatini çekiyor.

İki çocuk annesi ev kadını Çuhadar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, doğal malzemelerden çeşitli süs eşyaları ürettiğini, bununla uğraşırken stres attığını söyledi.

Eski bir kazaktan baykuş, eski bir duvar saatinin kutusunu kullanarak taşlardan süs eşyası yaptığını anlatan Çuhadar, boş zamanını atık malzemeleri değerlendirerek geçirdiğini belirtti.

Kullanılmayan et tahtasına ilk karakalem çalışmasında, eşinin resmini çizdiğini dile getiren Çuhadar, 'Böyle zaman geçirmeyi seviyorum. Kendi malzemelerimi kendim üretiyorum. Süs eşyalarını yaparken kullandığım malzemeleri de yine eski eşyalardan üretiyorum. Kullanmadığım makyaj fırçamı resim fırçası yaptım. Diş fırçasından başka bir fırça oluşturdum. Bu tür malzemelerle bir şeyler üretmek beni çok mutlu ediyor.' ifadelerini kullandı.

- Evinin salonunu atölyeye çevirdi

Çuhadar, tatilde sahilden topladığı rengarenk ve farklı ebatlardaki taşları değerlendirmek istediğini anlatarak, 'Tatile giderken böyle bir düşüncem yoktu ama orada taşları görünce dayanamadım. Küçük ve renkli taşlardan tablolar oluşturmayı düşünüyorum. Evimin bir bölümünü bu iş için ayırdım. Kendi atölyem gibi oldu. Boş zamanlarımı böyle geçiriyorum.' dedi.

Çizgi film karakterleriyle süslediği taşların görsellerini sosyal medyada da paylaştığını belirten Çuhadar, 'Görenler çok beğeniyor. Bu da beni çok mutlu ediyor. Eşimize dostumuza küçük hediyeler yapıyorum. Eş dost çok ilgi gösteriyor. Parayla isteyenler var ama şu anda satmayı düşünmüyorum. Belki daha sonra olabilir.' diye konuştu.

Çalışmalarını genellikle gece herkes yattıktan sonra sakin ortamda yaptığına dikkati çeken Çuhadar, böylece kendisine de zaman ayırmış olduğunu belirtti.

Çuhadar, taşlara Red Kit, Ayı Yogi, Pembe Panter, Bugs Bunny, Temel Reis, Simpsonlar, Tom ve Jerry, Garfield, Casper, Tweety gibi çizgi film karakterlerini resmettiğini kaydetti.
Kaynak: AA