Buca'nın Köylerine Düğün Salonu

İçişleri Bakanlığının sokaklarda düğün, nişan ve kına gecesi gibi etkinlikleri yasaklamasının ardından Buca Belediyesi ilçe köylerinde kapalı eğlence alanları oluşturmak için hareket geçti. İlçede kapalı düğün salonu olmayan Belenbaşı, Kaynaklar, Kırıklar ve Doğancılar köylerinde incelemeler yapıp alan belirleyen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, en kısa sürede köylerdeki sıkıntıyı gidereceklerini söyledi.

Buca'nın Köylerine Düğün Salonu
İçişleri Bakanlığının, Gaziantep’te bir sokak düğününe yapılan ve 56 kişinin yaşamını yitirdiği intihar saldırısının ardından sokaklarda yapılan düğün, nişan ve kına gecesi gibi eğlencelere getirdiği yasağın ardından Buca Belediyesi harekete geçti. Buca’ya bağlı, köy statüsünden mahalleye dönüştürülen 5 yerleşim yerinde de vatandaşların günlük yaşamını olumsuz etkileyen bu soruna Buca Belediyesi vakit kaybetmeden el koydu. Kapalı alanı bulunmayan Belenbaşı, Kaynaklar, Kırıklar ve Doğancılar’a düğün salonu olarak da kullanılacak mekanlar yapmak üzere kolları sıvayan Buca Belediyesi, kısa bir sürede çalışmalarını tamamlayarak, mahalle sakinlerinin hizmetine sunacak.

Kırıklar köyünde incelemelerde bulunan Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Buca’nın Belenbaşı, Kaynaklar, Kırıklar ve Doğancılar köylerinde nişan, düğün, sünnet, asker uğurlama gibi etkinliklerde kullanılmak üzere tesis oluşturacaklarını açıkladı.

Köylerde belirlenecek alanlarda süratle çalışma yürüterek, tesisleri bir iki ay içinde kullanıma açacaklarını belirten Başkan Priştina, “Yasamızın çıkmasıyla artık sokaklarda mahalle aralarında eğlence düzenlenmesi imkansız hale geldi. İçeriğe biraz daha detaylı bakıldığında, biz de halkımıza giriş çıkışı daha kontrollü, sesin kontrol altına alınabildiği, hijyenik ortamlarda düğün yapmanın yakışacağını düşünüyoruz. Tespit ettiğimiz alanlarda çok hızlı bir biçimde 4 tane düğün salonu ayarlayacağız. Buna sadece düğün olarak bakmamak lazım. Asker uğurlamalarımız, taziyelerimiz, kına gecelerimiz var. Şuan Kırıklar için startı verdik. Köy köy gezmeye ve hazırlıklarımızı tamamlamaya başlayacağız. 1-2 ay içerisinde köylülerimizin eğlence adreslerini belirlemiş olacağız” diye konuştu.

Kaynak: İHA