Başbakan Yardımcısı Kaynak Açıklaması

'Türkiye'de mezhep savaşı, iç çatışma aslında 15 Temmuz'da da planlanmıştı. Sadece hedef, AK Parti iktidarı ve hükümeti değildi. Türkiye iç savaşa götürülmek istenmişti. Gaziantep'te şehit olan polis kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyorum'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'Türkiye'de mezhep savaşı, iç çatışma aslında 15 Temmuz'da da planlanmıştı. Sadece hedef, AK Parti iktidarı ve hükümeti değildi. Türkiye iç savaşa götürülmek istenmişti. Gaziantep'te şehit olan polis kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Mekanı cennettir onların.' dedi.

Kaynak, Kahramanmaraş yatırımlarının değerlendirilmesi istişare toplantısında yaptığı konuşmada, ecdat yadigarı vakıfların, akar gelir orak vakfedilen gelirlerini çok doğru çok titiz bir şekilde hayrat kısmına harcadıklarını belirtti.

İstanbul'un simgelerinden, dünyaca bilinen Sultan Ahmet Camisi'nin restorasyonuna başladıklarını, bunun kapsamlı bir restorasyon olacağını anlatan Veysi Kaynak, 'Şimdiye kadar bir kısım yerlerinde restorasyon çalışmaları yapılmıştı. Fakat şimdi çok büyük bir yatırım olarak Sultan Ahmet Camisi'nin restorasyona başlıyoruz. Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızla görüştük. Çünkü orası bütün dünyanın bildiği, beğendiği, ilgisini çeken ecdadımızın çok önemli miraslarından bir tanesidir. Sultan Ahmet Camisi'nin restorasyonunu inşallah yapacağız.' diye konuştu.

Lozan Anlaşması gereğince azınlık statüsündeki bütün vakıfların ister sinegog olsun, ister kilise olsun restorasyonunun Vakıflar Genel Müdürlüğünce yapıldığını kaydeden Kaynak, şunları söyledi:

'Türkiye bir yandan 15 Temmuz gibi dünyanın hiç bir yerinde hiçbir zaman gerçekleşmemiş çok hain, cani ve vahşi bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Hükümet olarak bunun tedbirlerini alıyoruz. Bir yandan her bakanlık kendi görevlerini yapıyor. Türkiye'nin koyduğu 2023 hedeflerine ulaşması için gayret ediyor. Bir yandan belediyelerimiz, yerel yönetimlerimiz gerçekten hem klasik belediyeciliği, hemde modern belediyecilik örneklerini veriyorlar. Bir yandan Türkiye'nin mülteci sorunu var bir yandan Suriye'de Fırat Kalkanı operasyonu sürüyor. Bir yandan dışımızda Irak'ta, Musul'da çok önemli gelişmeler var. Türkiye Allah'ın izniyle bütün bu alanlarda her birinin de ayrı ayrı bir şekilde politikalarını icra ediyor.'

Kaynak, Türkiye'nin PKK ve DEAŞ terörüyle yoğun şekilde mücadele ettiğini vurgulayarak, Kahramanmaraş'ın yatırımlarını konuşurken teröristlerin yine can aldığını, canlı bombanın kendini patlatması neticesinde 3 polisin Gaziantep'te şehit düştüğünü bildirdi.

Terör girişiminin hedefinin de Gaziantep Alevi Kültür Derneği olduğuna dikkat çeken Kaynak, 'Türkiye'de mezhep savaşı, iç çatışma aslında 15 Temmuz'da da planlanmıştı. Sadece hedef AK Parti iktidarı ve hükümeti değildi. Türkiye iç savaşa götürülmek istenmişti. Gaziantep'te şehit olan polis kardeşlerimize rabbimden rahmet diliyorum. Mekanı cennettir onların. Ailesine taziye, milletimize başsağlığı diliyorum.' diye konuştu.

5. kez dünya şampiyonluğunu elde eden Kenan Sofuoğlu'nu da kutlayan Kaynak, bunların kendilerine teselli olan, içlerini ferahlatan gelişmeler olduğunu ifade etti.
Kaynak: AA