Antalyalı Kadınlar Su Cimnastiği İle Form Tutuyor

Antalya'nın Muratpaşa Belediyesi tarafından başlatılan yetişkinler için su cimnastiği kursu, kadınlardan büyük ilgi görüyor.

Muratpaşa Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Süleyman Erol Yüzme Havuzu'nda gerçekleştirilen su cimnastiği kursuna, ilçede yaşayan farklı yaş gruplarından çok sayıda kadın katılıyor.

Önce yavaş tempo ısınma hareketleriyle başlayan kursta, dakikalar ilerledikçe tempo yükseliyor. Eğitmenin havuz dışında gösterdiği hareketleri, suyun direnci karşısında ustalıkla yerine getiren kadınlar, bir saatlik dersin ardından güne sporla başlamanın mutluluğunu yaşıyor.

Uzmanlar, göğüs hizasına gelen su içinde yapılan cimnastiğin etkisinin dışarıda yapılandan çok daha yüksek olduğunu ifade ediyor. Suyun kaldırma kuvvetinin vücuda uyguladığı dirence rağmen hareketler belli bir sayıda veya sürede tekrar edildiğinde bölgesel kaslar tam olarak uyarılıyor ve etkili bir şekilde çalışarak güçleniyor. Bununla birlikte suda çalışmanın yarattığı eğlenceli ortamın olumlu ve rahatlatıcı yansımaları da bulunuyor.

Bu arada Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal da ilçe sakinlerinin talepleri doğrultusunda yetişkinlere yönelik bisikletten squasha, badmintondan zumbaya ve halk oyunlarına açılan branşlar arasında su cimnastiğinin en çok ilgi çekenler arasında yer aldığını bildirdi.

Kaynak: AA