Afyonkarahisar'da Halı Saha Futbol Turnuvası

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şubesince düzenlenen 'Kardeşine El Uzat' projesi kapsamında Suriyeli mülteciler, yetimler ve öğrenciler halı sahada futbol maçı yaptı.

Afyonkarahisar’da yapılan halı saha futbol turnuvasında 4 takımda toplam 28 oyuncu yer aldı.

Takımlarda Afganistan, Pakistan, Suriye, Azerbaycan gibi farklı ülkelerden oyuncular ile Afyon Kocatepe Üniversitesinde eğitim gören Türk ve yabancı uyruklu öğrenciler yer aldı. İki maç üzerinden yapılan turnuvanın sonunda dereceye giren takımlara çeşitli hediyeler verildi.

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Afyonkarahisar Şube Başkanı Ahmet Ertürk, 'Kardeşine El Uzat' projesi kapsamında birlik beraberlik içerisinde güzel bir organizasyon yaptıklarını söyledi.

'Gençlik ve Spor Bakanlığı ile beraber düzenlediğimiz bu turnuvada 28 oyuncumuz yer aldı' diyen Ertürk, şöyle konuştu:

'Bunların içerisinde mülteci ve yabancı öğrencilerimizden oluşturduğumuz karma takımlar var. Biz bu karmaya 'Ümmet Karması' diye isim koyduk. Bu proje ile ümmetin birliğine beraberliğine bir selam da Afyonkarahisar’dan olsun istedik. Bizim buradaki temel amacımız kaybetmenin olmadığı kardeşliğimizi, birliğimizi ve beraberliğimizi artırmaktır.'

Kaynak: AA