YBD Yönetim Kurulu Toplantısı

Toplantıda, yeni üyelik başvuruları ve yurt dışı strateji planına ilişkin konular görüşüldü.

Yargıda Birlik Derneği (YBD) Yönetim Kurulu toplantısı, Muğla'nın Bodrum ilçesinde yapıldı.

Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman'ın ev sahipliğinde kentteki bir otelde düzenlenen toplantıya, YBD Başkanı ve İstanbul Çağlayan Adliyesi Başsavcıvekili Cumali Karakütük ile YBD üyeleri, hakimler ve savcılar katıldı.

Toplantıda, YBD'ye yeni üyelik başvuruları ve yurt dışı strateji planına ilişkin konular ele alındı.

YBD Başkanı Karakütük, toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Derneğin 2014'te platform olarak bir araya gelen hakim ve savcılarınca oluşturulduğunu, sonra da tüzel kişiliğe kavuştuğunu belirten Karakütük, amaçlarının yargıdaki tahribatı önlemek olduğunu ifade etti.

En güvenli limanın yargı ve bağımsız mahkemeler olduğunu aktaran Karakütük, 'Yargı mensuplarının hukuk dışında kendisini hiçbir şeye bağlı hissetmemesi lazım. Uluslararası hukukun, evrensel hukuk kurallarının belirlediği iç hukukun da bir parçası olduğu kurallar manzumesi, biz hakim ve savcıların uyması gereken yegane değerler ve kurallardır. Bu doğrudan hiçbir zaman ayrılmamamız lazım.' diye konuştu.

Karakütük, yargıç ve savcıların da hukuk dışında bir başka kişiye, hiçbir yapıya veya herhangi bir şeye bağlı hissetmemesi ve görevine de bunu yansıtmaması gerektiğini vurguladı.

- 'Bu birlikte hiç kimsenin orijini, siyasi fikri etkili değildir'

Yargıda Birlik Derneğinin 6 bin 500'e ulaşan üye sayısıyla Türkiye'nin en büyük yargı örgütü olduğunu anlatan Karakütük, şöyle devam etti:

'Derneğimiz aynı zamanda dünyada da bu konuda sayılı örgütlerden bir tanesidir. Bir araya gelen üye arkadaşlarımızın profillerine de işaret etmemiz gerekirse, sadece hukuka inanmış kişilerin bir araya geldiğini belirtmiştim. Bu birlikte hiç kimsenin orijini, siyasi fikri etkili değildir. Her renkten, her düşünceden insan derneğin üyesidir. Dediğim amaç etrafında hareket edecek her hakim ve savcı da bu dernekte yer alabilir. Biz yargıyı lekeleyecek, zafiyete uğratacak ve tasarruflarıyla da insanları mağdur edecek başka bir odağa bağlılığı asla kabul etmiyoruz. Bu amacımızdan da sapmama konusunda azmimiz hiç eksilmeden sürmektedir.'

Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve YBD Başkanlık Divanı üyesi Musa Heybet de başta Anayasa değişikliği ve HSYK seçim sistemi olmak üzere, herkesi Türk hukukunu, Türkiye'nin bağımsızlığını ve devletini güçlendirme hususunu ilgilendiren konularda birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmeye davet etti.

Türkiye'nin zor günlerden geçtiğine işaret eden Heybet, 'Kanlı bir darbe girişimi yaşadık. Bunun üstesinden birlik ve beraberlik içerisinde geldik. İnşallah, Allah göstermesin diyoruz, her şeyden önce ama bundan sonra yaşayacağımız sorunları da bu birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız.' dedi.

YBD üyesi ve Bodrum Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Barış Duman da 15 Temmuz gecesi Türk milletinin kahraman iradesinin, YBD üyesi hakim ve savcıların üstün gayretiyle kenetlendiğini ve terör örgütünün hedefine ulaşmasının önlediğini kaydetti.
Kaynak: AA