Vali Yavuz'dan, PKK- FETÖ Birlikteliği Açıklaması

Muş Valisi Seddar Yavuz, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) kriptolu mesajlaşma uygulaması ’ByLock’ kullandığı tespit edilen terör örgütü PKK’lıyla ilgili açıklama yaptı.

Vali Seddar Yavuz, Türkiye Cumhuriyeti Devletine kast eden terör örgütlerinin birlikte hareket ettiğine işaret eden bir takım delil ve emarelerin ortaya çıktığını söyledi.

PKK’ya yardım ve yataklıktan aranan şahsın cep telefonunda FETÖ’nun kendi aralarında şifreli görüşme yaptıkları ’ByLock’ uygulaması çıktığını ifade eden Vali Yavuz şunları kaydetti:

"Bu da gösteriyor ki Muş ilinde PKK terör örgütü ile FETÖ’nün el ele iş birliği yaptığı anlaşılıyor. Yine bu gözaltına aldığımız şu an tutuklanan şahıs 7 Haziran tarihinde şehrimizde bir tonluk bomba yüklü patlayıcıyla şehir merkezine gelmiş ve şahsımı ve Vali Konağını hedef almıştır. Ancak yapılan çalışmalar neticesinde emellerine ulaşamamışlardı. Bu aile zaten dağda dağ kadrosunun militanları olan bir aile. Bunlarda çok sayıda tutuklu ve hükümlü var. Dolaysıyla tesadüf, sıradan bir olay gibi görünmüyor. Adli makamlar olayların detaylarını şu anda inceleyip araştırıyor. önümüzdeki günlerde daha net açıklama yapmam mümkün olur".

Muş’ta PKK’lı teröristlerce askeri araca yönelik düzenlenen 12 askerin yaralandığı saldırıyla bağlantılı olduğu iddia edilen Özcan A., Batman’da yakalanmış ve telefonundan FETÖ’nün iletişimde kullandığı ByLock uygulaması çıkmıştı.
Kaynak: İHA