Tarsus'ta Zirai İlaç Sektöründeki Sorunlar Görüşüldü

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası ile Ziraat Mühendisleri Odası İçel Şubesi'nin ortaklaşa düzenlediği toplantıda zirai ilaç sektöründeki sorunlar masaya yatırıldı.

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ruhi Koçak, odada düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Tarsus'un her yönüyle cennetten bir köşe olduğunu söyledi.

İlçenin Türkiye'nin en önemli ve en bereketli topraklarına sahip olduğunu vurgulayan Koçak, 'Ürün çeşitliliği bakımından Türkiye'nin en çok ürün yelpazesine sahip olan Tarsus'ta, oda olarak tarım sektöründe faaliyet gösteren herkese var gücümüzle destek ve yardımcı olmaya çalışıyoruz.' dedi.

Dünya gıda sektöründe yaşanan sıkıntıların Türkiye'yi de etkilediğini belirten Koçak, Tarsus'ta faaliyet gösteren zirai ilaç bayilerinin özellikle tahsilat konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşadıklarını sözlerine ekledi.

Ziraat Mühendisleri Odası İçel Şube Başkanı Mustafa Kemal Karaoğlu ise, İçel bölgesinin özellikle tarım sektöründe çok daha iyi bir konumda olması gerektiği düşüncesinden hareket ederek, bu konuda teknik ve bilimsel çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyledi.

İçel'in Türkiye'nin en önemli tarım havzası olduğunu ve 40'ın üzerinde ana ürün çeşidine sahip olduğunu vurgulayan Karaoğlu, şöyle konuştu:

'Çok geniş bir ürün yelpazesine sahip olma özelliğimizi en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Zirai ilaç bayisi arkadaşlarımız üreticilerimizle sürekli iç içe çalışmaktalar. Ancak görünen o ki zirai ilaç bayisi arkadaşlarımız gerçekten mali dönüşüm ve tahsilat konusunda ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Bu konuda neler yapabileceğimizi ortaya koymak için bir araya geldik.'

Kaynak: AA