Sason, Güneydoğu'nun Doğa Ve Su Sporları Merkezi Olacak

Karadeniz Bölgesi ile benzer coğrafyaya sahip Batman'ın Sason ilçesinin doğa ve su sporları merkezi olması için başlatılan çalışmalar sürüyor Önceki yıllarda Mereto Dağı tırmanışları ve Kano yarışmalarıyla doğa turizmi ve su sporlarına ev sahipliği yapan ilçede, yeni çalışmalarla rafting, oryantring, trekking ve zipline alanlarında da etkinlik düzenlenecek Kaymakam Dundar: 'Sason'u doğa ve su sporları merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz'.

METİN ÖZMEN - Batman'ın Sason ilçesinin, kaymakamlık tarafından başlatılan çalışmalarla Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin doğa ve su sporları merkezi olması planlanıyor.

Önceki yıllarda Mereto Dağı tırmanışları ve Kano yarışlarıyla doğa turizmi ve su sporlarına ev sahipliği yapan, Karadeniz Bölgesi ile benzer coğrafyaya sahip ilçede, yürütülen çalışmalar sayesinde rafting, oryantiring, trekking gibi alanlarda da etkinlikler gerçekleştirilecek.

Sason Kaymakamı Tekin Dundar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin doğa harikası bir yer olduğunu, doğasının verdiği fırsatları katma değere dönüştürmek için çalışma başlattıklarını bildirdi.

Geçen yıl kano sporuyla ilçeyi tanıttıklarını, bu yıl da özellikle su sporları dallarında farklı branşlar açtıklarını kaydeden Dundar, vatandaşların bu imkanlardan ve suyun nimetinden, özellikle de spor alanında faydalanmaları için çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Sason'un coğrafyası ile Karadeniz Bölgesi'ne benzerliğine dikkati çeken Dundar, 'Karadeniz Bölgesi'nde insanlarımız, bu coğrafyayla hemhal olmuş, coğrafyayla uyumlu bir şekilde, coğrafyanın nimetlerini sonuna kadar kullanıyorlar. Biz de neden Sason'da bu tür imkanları geliştirmeyelim, insanlarımızın hizmetlerine sokmayalım diye düşünerek bu alanlarda faaliyetlere başladık.' ifadelerini kullandı.

- İlçenin coğrafyası katma değere dönüştürülecek

Dundar, özellikle Karadeniz ve dünyanın birçok ülkesinde yaygın olan ve engebeli coğrafyalarda kurulan zipline hatlarının, eğlence amacıyla kullandığını dile getirerek, GAP Bölge Kalkınma İdaresine bu doğrultuda hazırladıkları projeyi sunacaklarını, Sason coğrafyasını en iyi şekilde katma değere dönüştürüp vatandaşların yararlanmasını sağlayacaklarını bildirdi.

'Sason'u doğa ve su sporları merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz.' diyen Dundar, geçen yıl Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğünce oryantring, trekking ve kano kursları açıldığını, bu yıl da ek olarak rafting kursu açmayı planladıklarını dile getirdi.

Dundar, gençlere su sporları noktasında her türlü imkanı seferber etmek istediklerini ifade ederek, onları bu alanlarda yetiştirerek Türkiye ve dünyadaki müsabakalarda boy göstermelerini arzuladıklarını kaydetti.

Yapacakları faaliyetlerle sporu ilçede daha fazla yaymayı planladıklarını belirten İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Ahmet Kablan da bu yıl zirve tırmanışları ve çeşitli spor dallarında yeni etkinlikler düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Özellikle gençleri spora yönlendirmek amacıyla doğa ve su sporları kapsamında çeşitli aktiviteler yapacaklarını bildiren Kablan, 'Geçtiğimiz yıllarda Mereto Dağı tırmanışları ve Kano yarışmaları yaptık. Yapılacak yeni çalışmalarla rafting, oryantiring, trekking gibi alanlarda da etkinlikler gerçekleştirilecek.' diye konuştu.
Kaynak: AA