Manisa Barosu'nda Genel Kurul Heyecanı

Manisa Barosu Olağan Genel Kurulu başladı. İki gün sürecek olan Genel Kurulun ilk gününde baronun 60, 50, 40 ve 25 yıllık üyelerine plaket takdim edilerek teşekkür edilirken, Genel Kurulun ikinci gününde mevcut başkan Av. Ali Arslan ve Av. Ümit Rona baro başkanlığı için yarışacak.

Manisa Barosu'nda Genel Kurul Heyecanı
Manisa Barosunun 2016-2018 Olağan Genel Kurulu Manisa Adliyesi Konferans Salonunda başladı.

Genel Kurula Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, CHP İl Başkanı Halil Tokul, CHP Şehzadeler İlçe Başkanı Semih Balaban, Manisa Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşaviri Elvan Başpınar, Tabip Odası Başkanı Hasan Semih Bilgin, İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Fethi Nazım Olur ve avukatlar katıldı.

İki Gün sürecek olan Genel kurulun ilk gününde Genel Kurul Başkanlık Divanı seçimi yapıldı. Divan Başkanlığına Abdullah Göllü, Başkan Yardımcılığına Mehmet Yılmaz, üyeliklere ise Serkan Alkan ve Gülsüm Yiğit oybirliğiyle seçildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla devam eden Genel Kurul’da bir konuşma yapan Baro Başkanı Ali Arslan, 17 aylık başkanlığı döneminde birçok sosyal sorumluluk projesine imza attıklarını ve Manisa Barosu’nun Türkiye’nin en önemli barolarından biri haline geldiğini belirtti.

"Eğilmeden, bükülmeden tavır sergiledik"

15 Temmuz darbe girişimine de değinen Arslan, “Ülkemiz zor bir dönemden geçmiş geçmeye devam etmektedir. Bu zorlu günlerde kısır çekişmelerin içerisine girilmemiştir. Baromuz, ülkenin içinden geçtiği süreçte parlamenter demokratik rejimden, hukukun üstünlüğünden, anayasanın bağlayıcılığından, temel hak ve özgürlüklerden yana olmuş, tavrını ve duruşunu koşullara göre belirmemiştir. Baromuzun bu anlamda yaptığı basın açıklamaları bazı meslektaşlarımız tarafından eleştirilse de yargı bağımsızlığını, hakim savcı teminatını dile getirmek ve savunmak bizim asli görevimizdir. Ülkemizin olağanüstü günlerden geçtiği bir dönemde Baro Başkanlığı görevini yürüttüm. Asıl olan olağanüstü dönemlerde sergilediğimiz duruş ve açıklamalardır. İşte böylesi günlerde eğilmeden, bükülmeden ülkemizin demokrasi ve insan hakları standartlarının yükselmesi için mücadele etmektir, tavır sergilemektir. Biz Manisa Barosu olarak bu tavrımızı her zaman sergiledik. Ülkemiz tarihinin en karanlık gecesi, 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan hain darbe girişimi gecesidir. Hain darbe girişiminin ilk saatlerinde Türkiye Barolar Birliği ve Manisa Barosu dahil 79 baroyla darbenin karşısında demokrasinin yanında olduğumuzu tüm kamuoyuna ilan ettik.” dedi.

Arslan konuşmasının devamında Baro için yeni hizmet binasının ihale aşamasına geldiğini ve 2018 yılındaki Genel Kurul Toplantısını kendi binalarında yapacaklarını da belirtti.

Emektar avukatlara plaket

Arslan’ın konuşmasının ardından Baroya yeni katılan genç avukatların isimleri tek tek okunurken, 2 yıllık süreçte ebediyete intikal eden baro üyeleri de anıldı. Meslekte 60, 50, 40 ve 25 yılını dolduran baro avukatlarına teşekkür plaketi takdim edildi. Mesleklerinde yarım yüzyılı geride bırakan avukatların anlatımları ve esprili konuşmaları salonda kahkahalara neden olurken Baronun başkanlık seçimi 16 Ekim Pazar Günü (yarın) yapılacak.

Mevcut Başkan Ali Arslan ve Ümit Rona’nın listelerinin yarışacağı seçimde oy verme işlemi sabah 08.00-17.00 arasında Adliye Sarayı Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Ali Arslan’ın Yönetim Kurulu listesinde; Ali Kanıt, Ebru Kilimcioğlu, Emrullah Murat, Esra Deniz Ağar Sudaşdemir, İbrahim Yönetken, Jülide Kıyak Anık, Metin Erdoğan, Ramazan Aşıklar, Sevgi Başak Yeşil Malay, Seçil Ege Değerli yer alırken, Ümit Rona’nın Yönetim Kurulu listesinde ise şu isimler yer alıyor: Mehmet Güler, Enis Sağlam, Cennet Korkmaz, Mücahit Erden, Necibe Karaoğlanlar Hasgör, Belgin Erdem Çakırer, Cihan Cengiz, Işıl Özgürün, Mustafa Karakaş, Ömer Faruk Erol.
Kaynak: İHA