Kadın Sığınakları Ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı

Adana Kadın Dayanışma Merkezi ve Sığınma Evi Derneği (AKDAM) Başkanı Avukat Muhal İkikardeş, “Yereldeki temsilcilere ve temsil edenlere, ’kadına yönelik şiddet sorunsalının, kanalizasyon, asfalt çalışmaları, parklar ya da semt pazarları kadar önemli olduğunu anlatamadık” dedi.

Kadın Sığınakları Ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı
AKDAM’ın düzenlediği Kadın Sığınakları ve Danışma/Dayanışma Merkezleri Kurultayı bugün Şirinpark Otel’de başladı.

3 gün sürecek kurultayın açış konuşmasını yapan AKDAM Başkanı Avukat Muhal İkikardeş, yerel yönetim ile işbirliği kurma amaçlarının protokol olduğunu söyledi.

İkikardeş, “Yıllardır aramızdaki protokol nedeniyle genel giderlerimiz belediye tarafından karşılanır. Biz de buna karşılık, destek olarak belediyenin ’kadın şiddeti ile mücadele eden birimi’ görevini yürütüyoruz. Yıllardır yapılan bu protokolde bir standart yok. Şöyle ki, sık sık bağlı olduğumuz müdürlüğümüz ya da birimimiz değişebiliyor. Örneğin, daha önceleri Belediyenin Kültür Müdürlüğü ile protokol imzalarken en son Sosyal Hizmet Müdürlüğü ile imzaladık. Şimdi yine değişerek başka bir müdürlük onun yerini aldı. Bize ayrılan belirli bir mekan olamadı. Neresi gösterilirse orada çalıştık. Ne yazık ki çok adres değiştirdik, bu da çalışmalarımızı çok etkiledi. Şu an yeni yeni toparlanıyoruz” diye konuştu.

Kendilerine ayrılan net bir bütçenin hiç olmadığını söyleyen İkikardeş, kimi zaman mutfak ihtiyaçlarından sekreter sağlanmasına kadar geniş imkanlar tanındığını fakat şu anda yalnızca elektrik, su telefon, toplantı giderlerinin sağlandığını kadrolarının ya da maaşlarının olmadığını ve yaptıkları çalışmaların belediyenin bünyesi içerisindeki birimlerle eş tutulmadığını söyledi.



Bir araya gelerek sağlıklı bir çalışma planı, bütçe planı, çalışma sahası belirleme gibi temel konuları belirleyemediklerini ifade eden İkikardeş, şunları kaydetti:

“Yereldeki temsilcilere ve temsil edenlere ’kadına yönelik şiddet sorunsalının, kanalizasyon kadar, asfalt çalışmaları kadar, parklar ya da semt pazarları kadar önemli olduğunu’ anlatamadık kadın danışma merkezlerinin olmazsa olmaz olduğunu ve bunu talep etmeleri gerektiği ile ilgili bir duyarlılık oluşturmada başarılı olamadık. Umuyoruz ki bu kurultayda gerek tebliğlerle, gerek atölye çalışmaları ile sıkıntılarımıza bir çözüm yolu, bir araç veya yeni bir model üretebiliriz. Sabırsızlıkla konu ile ilgili iyi örnekleri bekliyoruz."
Kaynak: İHA