Hizmet İş, Büyükşehir'de Örgütleniyor

Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, yaptığı yazılı bir açıklama ile sendikanın çalışmalarını değerlendirdi.

Hizmet İş, Büyükşehir'de Örgütleniyor
Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Erol Aksakal, yerel yönetimlerde 2 bin 100 taşeron işçiyi sendikalı hale getirdiklerini belirterek, “Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere alt taşeron ve belediye şirketlerimizde örgütlenmeyi başlattık. Bugün itibariyle yerel yönetimlerimizde 2 bin 100 çalışanımızın sendikalı olmasını sağladık. İnşallah taşeron çalışan ve sendika güvencesi olmayan arkadaşlarımıza da ulaşarak gerekeni yapacağız” dedi.

Hizmet İş Sendikası olarak Erzurum büyük bir örgütlenme içerisinde olduklarına dikkat çeken Aksakal, başta Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ olmak üzere 2 bin 100 taşeron işçinin sendika bünyesine katıldığını ifade etti.

Hedeflerinin Büyükşehir bünyesinde bulunan taşeron ve sendikasız işçileri sendikalı hale getirmek olduğunu aktaran Aksakal, bu hedefte kendilerine destek olan başta Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve tüm yerel yönetim amirlerine teşekkür etti.

Başkan Aksakal, açıklamasına şu ifadelerle devam etti; “Hizmet İş Sendikası Erzurum Şube Başkanlığı olarak sahada uzun zamandır taşeron arkadaşlarımızın sendikalı olmaları açısından çalışmalar yürütüyoruz. Şu ana kadar iki bine yakın arkadaşımızı kamuda sendikalı yaptık, Hizmet İş ailesine kattık. Bunun ikinci adımı da belediyelerdi. Çok şükür Erzurum Büyükşehir Belediyesi ve ESKİ Genel Müdürlüğü başta olmak üzere alt taşeron ve belediye şirketlerimizde örgütlenmeyi başlattık. Bugün itibariyle yerel yönetimlerimizde 2 bin 100 çalışanımızın sendikalı olmasını sağladık. İnşallah taşeron çalışan ve sendika güvencesi olmayan arkadaşlarımıza da ulaşarak gerekeni yapacağız. Bu zaman sarfı içerisinde başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Mehmet Sekmen Bey’e, Genel Sekreterimize ve tüm görev yapan yetkili amir arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Demokratik hak olan sendikalaşma yolunda bizlere yol açtılar. Arkadaşlarımızın sendikalı olması, çalışma hayatlarında bir adım daha ileri gitmeleri için bizlere destek oldular. Süreci başlattık önümüzde günlerde tespit ve yetkimizi isteyeceğiz. Bakanlıktan yetkimiz geldikten sonra inşallah Büyükşehir Belediyesi ile toplu iş sözleşmesine oturarak ve sendikamız kattığımız bu arkadaşlarımızın haklarını koruyacağız”
Kaynak: İHA