Hamleler, Cumhuriyet Kupası İçin Yapılıyor

Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Şehitkamil Belediyesi tarafından organize edilen 35. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası, 17 farklı kategoride 500’ü aşkın sporcunun katılımıyla start aldı.

Hamleler, Cumhuriyet Kupası İçin Yapılıyor
Şehitkamil Belediyesi, Gaziantep Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep İl Temsilciliği işbirliğiyle organize edilen 35. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası, 17 farklı kategoride 500’ü aşkın sporcunun şampiyonluk mücadelesine sahne oluyor. Şehitkamil Belediyesi Atatürk Kültür ve Spor Merkezi Spor Salonu’nda gerçekleştirilen turnuva 2 gün sürecek. Turnuva öncesi sporculara ve sporcu yakınlarına aşure ikramı yapıldı. Turnuvanın açılış seremonisinde Geleneksel hale gelen tüm sportif organizasyonların Cumhuriyet Bayramı coşkusuyla renkli ve bir o kadar da coşkulu geçtiğini belirten Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı M. Hayri Özkeçeci, açılış töreni esnasında yaptığı konuşmada, “Şehitkamil Belediye Başkanlığımız ve paydaş kurumların işbirliğiyle Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıl dönümü kutlama etkinlikleri çerçevesinde 4 sportif organizasyon gerçekleştirilecek. Basketbol, yüzme, satranç branşlarında icra edilecek tüm organizasyonlarda binlerce sporcumuz faaliyet gösterecek. Amacımız, gençlerimizin spor yaparak sosyalleşmeleri. Ben onları bu yolda yalnız bırakmayan tüm velilerimize teşekkür ediyorum. Bu vesile ile Cumhuriyet Bayramınızı kutluyorum” ifadelerini kullandı.

Her yıl düzenlediği geleneksel turnuvalar, şenlikler ve sürekli eğitim faaliyetleri ile satranç severlerin adeta vazgeçilmez adresi haline gelen Şehitkamil Belediyesinde etkinlikler hız kesmeden devam ediyor. Satranç branşına olan desteğini yıl boyu birbirinden farklı organizasyonlarla devam ettiren Şehitkamil Belediyesi, akıllı hamlelerin sahibi şampiyon sporculardan teşekkür alıyor. 35. Geleneksel Satranç Cumhuriyet Kupası’na katılan sporcular, Şehitkamil Belediyesinin, Sürekli Satranç Merkezi başta olmak üzere, düzenlediği turnuvalar ve şenliklerle branşlarına büyük kakı yaptığını belirterek Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkürler etti. Satranç sever sporcular, turnuva gerçekleştirilecek 7 turun ardından şampiyonluk kupasını almak ve satranç branşında eğitimlerini devam ettirerek başarılarını ilerleyen yıllarda taşımak istediklerini kaydetti.

Kaynak: İHA