Gençler, 15 Temmuz Ruhuyla Sabah Namazında Buluştu

Elazığ’da 15 Temmuz ruhunu unutturmamak adına gençler sabah namazında buluştu.

Gençler, 15 Temmuz Ruhuyla Sabah Namazında Buluştu
Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından, ’Gençler 15 Temmuz Ruhuyla Sabah Namazında Buluşuyor’ etkinliği kapsamında gençler İzzetpaşa Camii’nde buluştu. Sabah namazı vaktinde gerçekleşen programa AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, çok sayıda öğrenci ve cami cemaati katıldı.

Sabah namazının kılınmasının ardından şehit güvenlik güçleri için Kur’an-ı Kerim okunup, dua edildi. Camiden çıkanlar, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’na geçti. Meydanda belediye tarafından ikram çeşmesinden gençlere çorba ikram edildi.

15 Temmuz’da ülkenin menfur bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldığını belirten Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, "Bu bir darbe girişimi değil, esasında bu ülkeyi parçalamak, yok etmek, insanımızı birbirine düşman etmek isteyenlerin bir girişimiydi. Bu girişim Rabbimizin rahmeti ve bereketi, insanımızın cesareti ve azmi, cumhurbaşkanımızın cesareti ve iradesiyle püskürtüldü. 15 Temmuz cumhurun, başkanıyla bütünleşmesinde vermiş olduğu en güzel örneklerden biriydi" dedi.

15 Temmuz darbe girişimini unutulmayacağını ve unutturulmayacağını aktaran AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut ise sabah camiye geldiklerinde duydukları sela ile yeniden 15 Temmuz gecesinin aklına geldiğini söyledi.

Bulut, "O karanlık geceyi biraz daha hatırladık. Rabbim bizlere bir daha o karanlık geceyi yaşatmasın" ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA