Fethiye'de Yakılmış Caretta Caretta Bulundu

Fethiye'deki Kızılada'da kıyı temizliği yapan gönüllüler, üstüne yanıcı madde dökülerek yakılmış nesli tükenme tehlikesi altındaki caretta caretta ile karşılaştı.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde kıyı temizliği yapanlar tarafından yakılmış bir caretta caretta bulundu.

Uluslararası Kıyı Temizleme Günü nedeniyle Fethiye Körfezi'ndeki Kızılada'da temizlik yapan gönüllüler, çöp ve dallardan oluşan yığını fark etti.

Çöpleri temizleyen vatandaşlar, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ölü caretta carettayı gördü. Kaplumbağanın üstüne yanıcı madde döküldükten sonra, mutfak çakmağıyla tutuşturularak yakıldığı belirlendi.

Temizlik çalışması için geldiği adada yakılmış haldeki kaplumbağayla karşılaştıklarını belirten TURMEPA Fethiye Kıyı ve Deniz Merkezi sorumlusu Ersin Özer, ölü caretta caretta ile karşılaştıkları için üzgün olduklarını söyledi.

Kaplumbağanın detaylı fotoğraflarını çektiklerini ve konunun araştırılması için yetkililere bilgi vereceklerini ifade eden Özer, 'Temizlik çalışması sırasında böyle bir manzarayla karşılaşmak istemezdik. Kaplumbağanın üzerine yanıcı madde dökülmüş, sonra mutfak çakmağıyla tutuşturulmuş. Bunlar korunması gereken canlılar.' dedi.

Kaplumbağa, temizlik çalışmasına katılan gönüllüler tarafından gömüldü.
Kaynak: AA