Didim'in 2017 Yılı Bütçesi 110 Milyon Lira

Didim Belediye Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumunda 2017 yılı belediye tahmini bütçesi 110 milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Toplantıda görüşülen Belediye serasında üretilen nane yağının ücreti, bütçe tartışmasından daha uzun sürdüğü görüldü.

Didim'in 2017 Yılı Bütçesi 110 Milyon Lira
Didim Belediye Meclisinin Ekim ayı meclis toplantısının ikinci oturumu Belediye Başkanı A. Deniz Atabay başkanlığında yapıldı. Toplantıya AK Partili Seda Sarıbaş ve Murat Parmaksız ile DSP’li Mustafa Kıray mazeretli olarak katılmadı. Gündemin ilk maddesinde 2017 yılı mali performans konusu görüşüldü. Bütçe komisyonunda ele alınan 2017 Mali yılı bütçe performans programı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürü Iraz Tarımer meclise bilgi verdi. Komisyon raporuna göre yapılan oylamada AK Parti grubunun hayır oyuna karşılık CHP ve MHP Meclis üyelerinin evet oyuyla tahmini bütçe 110 Milyon TL olarak oy çokluğuyla kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise 2017 yılı mali bütçe ve 2018-2019 bütçe tahminleri konusu ele alındı. 2017 yılı için 110 milyon TL gelir, 110 Milyon TL gider olmak üzere denk bütçe yapıldığı belirtildi. Madde AK Parti grubunun hayır, MHP’li Aydan aşık Turgut’un çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin üçüncü maddesinde ise 2017 yılında uygulanacak ücret tarife cetvelleriyle ilgili olarak Bütçe komisyonunca hazırlanan ücret tarifeleri ele alındı. Madde AK Parti grubunun hayır, MHP’li Aydan aşık Turgut’un çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin dördüncü maddesinde ise Fen İşleri Müdürlüğüne ödenek aktarımı konusu görüşüldü. Ödenek aktarılması konusu AK Partili Cemal Engil’in çekimser oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi. Gündemin beşinci maddesinde ise Temizlik İşleri Müdürlüğüne ödenek aktarılması konusu ele alındı. Madde oy birliğiyle kabul edildi.

Gündemin altıncı maddesinde ise Didim Belediyesi Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Üretim fidanlığında üretilen ve iki kez hasat yapılan nane yağının satış fiyatının belirlenmesi hususu görüşüldü. Komisyon tarafından belirlenen 10 cc nane yağı 22,00 TL (KDV dahil) 1 litre nane yağı 125,00 TL (KDV dahil) ücreti görüşüldü.

Nane yağı ücretlerinde bir yanlışlık olabileceğini dile getiren CHP’li meclis üyesi İbrahim Eray, fiyatların bu şekilde kabul edilmesinde yanlışlık olabildiğini savundu. CHP’li ve MHP’li meclis üyelerinin bazıları da 1 litre ile 10 cc arasındaki fiyat değerlendirmesinin doğru olmadığını savunurken, Komisyon Başkanı Hasan Yavuz fiyatların araştırılarak alındığını ve yanlışlık olamayacağını savundu. Başkan Atabay’da bu fiyatların ham haliyle belirlendiğini ve işlenerek satıldığını farklı olduğunu dile getirmesine rağmen muhalefetten bazı meclis üyeleri de fiyatların yanlış olabileceğini dile getirdi. Yapılan tartışmalar neticesinde MHP’li Meclis üyeleri Onur Çağlar ve Salih Yarmacı çekimser, MHP’li Aydan Aşık Turgut, Nuh ali yılmaz, Özgür Makascıoğlu ve Ragıp Işıklar ile AK Parti grubunun hayır oyuna karşılık CHP’li meclis üyelerinin evet oyuyla madde oyçokluğuyla kabul edildi. Gündemin yedinci maddesinde ise SS Küçük Sanayi sitesinin imar planı değişikliği ele alındı. Komisyonun ek süre talebi nedeniyle maddenin görüşülmesi oy birliğiyle ertelendi. Gündemin sekizinci maddesinde ise Özel Batı Üroloji Şirketinin plan teklifi komisyon raporu doğrultusundan oy birliğiyle kabul edildi.
Kaynak: İHA