Denizli'deki Cinayet

İtfaiye görevlisinin öldürülmesiyle ilgili cinayet davasında kadın zabıta 15 yıl hapse mahkum oldu Aynı davada yargılanan Kale Belediye Başkanı Hayla ise beraat etti.

Denizli'nin Kale ilçesinde bir itfaiye erinin öldürülmesi olayıyla ilgili zabıta memuru kadın 15 yıl hapse mahkum oldu, belediye başkanı beraat etti.

Denizli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine bağlı olarak Kale ilçesinde görev yapan itfaiye eri Mehmet Ali Talay'ı (39) tartışma üzerine tabancayla öldüren zabıta görevlisi Nesrin Zıraplı (24), 15 yıl hapse mahkum oldu.

Aynı davada yargılanan Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla ise beraat etti.

Belediye Başkanı Hayla, sosyal medya hesabından beraat kararıyla ilgili yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

'Adımın karıştırıldığı cinayet davasından hamdolsun alnımızın akıyla çıktık. O gün de söylediğim gibi başta paralel yapılanma olmak üzere fitne ve şer odaklarının istedikleri olmadığı için üzgünüz. Memlekete hizmetten başka derdim yoktur. Makam, koltuk sevdam yoktur. En başta benimle bu çileyi beraber çeken avukatım sevgili kardeşim Ali Kavallı'ya, dualarını eksik etmeyen analarıma ve arkamda dimdik kale gibi duran halkıma teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum. La galibe illallah. (Allah'tan başka galip yoktur). İşte düşmanlık yapanların bilmesi gereken tek gerçek budur. Birliğimiz dirliğimiz daim olsun.'

- Olay

Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'ne bağlı olarak Kale ilçesinde görevli Mehmet Ali Talay (39), geçen yıl 29 Haziran'da Cumhuriyet Mahallesi Orman İşletmesi yakınında 20 K 8875 plakalı aracında, Kale Belediyesi'nde taşeron işçi olarak çalışan zabıta görevlisi Nesrin Zıraplı (24) ile tartışmış, tartışmanın büyümesi üzerine Zıraplı, ruhsatsız tabancayla Talay'a ateş ederek öldürmüştü.

İlk ifadesinde itfaiye eri Talay'ın kendisiyle 8 ay boyunca zorla ilişkiye girdiğini belirten Nesrin Zıraplı'nın, yaşadıklarını ailesine anlatmakla tehdit edince öldürdüğünü söylediği, tutuklanan Zıraplı'nın daha sonra ifadesini değiştirerek, Talay'ı kendisinin öldürmediğini, kimin öldürdüğünü görmediğini, olay sırasında Kale Belediye Başkanı AK Partili Erkan Hayla'nın sesini duyduğunu söylediği öğrenilmişti.

28 Ağustos 2015'te gözaltına alınan Belediye Başkanı Hayla'nın tutuksuz yargılanmasına karar verilmişti.
Kaynak: AA