Denizli Büyükşehir, Gücünü Güneşten Alıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından güneş enerjisinden faydalanmak için yapılan “Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” projesi tamamlandı.

Denizli Büyükşehir, Gücünü Güneşten Alıyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 121 Dev Projesi kapsamında hayata geçirilen ve güneş enerjisinden daha fazla faydalanmak için yapılan “Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor” projesinde sona gelindi.

GEKA’nın da desteklediği projenin tamamlanması dolayısıyla çatısı güneş panelleri ile kaplanan Kayıhan Kapalı Pazaryerinde bir etkinlik yapıldı. Törene DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, GEKA yetkilileri, davetliler, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Aydın, yenilenebilir enerji kaynaklarının farklı alanlarda kullanımını yaygınlaştırmak, enerji üretiminde fosil kaynakların etkisini azaltmak ve enerji verimliliğinin artırılmasını sağlamak amacıyla projenin hayata geçirildiğini kaydetti.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Zolan, projenin tamamlanmasıyla kentin 10 ayrı bölgesinde hizmet veren Bilgi Evi ve Kurs Merkezinin enerji ihtiyacının karşılanacağını, bundan sonraki süreçte bilgi evlerinde kullanılan elektrik maliyetinin sıfır olacağını söyledi.

Türkiye’nin "En Çevreci Belediyesi" unvanına sahip Denizli Büyükşehir Belediyesinin örnek bir projeye daha imza attığını kaydetti.

Kaynak: İHA