Burhaniye De Amatör Spor Haftası Töreni Şölene Dönüştü

Balıkesir’in Burhaniye ilçesinde, 10-16 Ekim tarihlerinde kutlanan Amatör Spor Haftası çeşitli etkinliklere sahne olurken, Cumhuriyet Meydanında ve Atatürk Spor Salonunda düzenlenen gösteriler adeta şölene dönüştü.

Burhaniye De Amatör Spor Haftası Töreni Şölene Dönüştü
Cumhuriyet Meydanında, İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen’in anıta çelenk koymasıyla başlayan törenlerde büyük coşku yaşandı. Çeşitli kulüplerde spor yapan gençler meydanı doldururken, saygı duruşu yapıldı ve istiklal marşı okundu. Ali Çetinkaya caddesinde kortej oluşturan yöneticiler ve sporcular Atatürk Spor Salonunu kadar yürürken, törenin ikinci bölümü burada yapıldı. Salondaki gösterileri Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Topçu Yarbay Bülent Ölçensöy ve Belediye Başkanı Necdet Uysal ile daire müdürleri de izledi. Atatürk Spor Salonunda basketbol ve voleybol karşılaşmaları yapılırken, tekvandocuların gösterileri de yoğun ilgi gördü. Efem Sanat Merkezi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterileri izleyenleri coşturdu. Düzenlenen masa tenisi karşılaşmalarında dereceye giren öğrencilerin ödülleri, Kaymakam Hüseyin Öner, Garnizon Komutanı Bülent Ölçensoy ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır tarafından verildi.

Gösteriler büyük alkış aldı. Törene katılanlara teşekkür eden İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Sabri Pekşen,” Amatör Spor Haftası Gençlik ve Spor Bakanlığı genelgesi gereğince 2013 yılından bu yana kutlanmaktadır. Etkinlikler çerçevesinde amatör sporcuların centilmence mücadelelerine şahit olduk. Bunun için gençlerimizi kutluyorum. Sporun, gençlerin madde ve teknoloji bağımlığından kurtulmalarına araç olarak kullanılmasını istiyorum. Törene katılanlara teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA