Boğazındaki Demir Parçasıyla 15 Ay Yaşamış

Denizli'de bir mermer ustasının geçirdiği iş kazasında boğazına saplanan demir parçası ameliyatla çıkarıldı Mermer ustası Sarıaslan:'15 ay boyunca boğazımda 4 santimetrelik demir parçası olduğunu duyduğumda kulaklarıma inanamadım'.

Denizli'de, iştahsızlık, halsizlik ve boğaz ağrısı şikayeti ile özel bir hastaneye başvuran kişinin boğazından 4 santimetrelik demir parçası çıkarıldı.

Mermer ocağında çalışan 49 yaşındaki 3 çocuk babası Ali Sarıaslan, bir süre önce iştahsızlık, halsizlik ve boğaz ağrısı şikayeti ile bir özel hastaneye başvurdu. Çekilen tomografide Sarıaslan'ın boğazında metal parçası olduğu tespit edildi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Tekin tarafından gerçekleştirilen operasyonla, Ali Sarıaslan'ın boğaz kısmından yaklaşık 4 santimetrelik demir parçası çıkarıldı. Hastanede bir gün gözetim altında tutulan Sarıaslan, sağlığına kavuşarak taburcu edildi.

Çalıştığı iş yerinde 15 ay önce mermer kestiği esnada kesim cihazının uç kısmından kopan demir parçasının Ali Sarıaslan'ın parmağını ve boğazını yaraladığı, kaza sonrası hastaneye kaldırılan işçinin, yapılan tedavi sonrası taburcu edildiği öğrenildi.

Op. Dr. Mehmet Yüksel, gazetecilere yaptığı açıklamada, hastanın geçirdiği bir iş kazası sonrası şikayetlerinin artması üzerine kendilerine geldiğini belirterek, yapılan tetkiklerinde boynunda metal parçası olduğunu tespit ettiklerini ifade etti.

Hastanın boğazındaki metal parçasının operasyonla alınmasına karar verdiklerini dile getiren Yüksel, 'Yaklaşık 25 dakikalık küçük bir operasyonla 4 santimetrelik demir parçasını aldık. Bir gün takipten sonra sağlığına kavuşan hastamız kendisi de rahatladı. Tabi kalsa başka sıkıntılara yol açabilirdi. Özellikle ses sinirinin hemen yanındaydı, zaten ses kısıklığı da oluşmaya başlamıştı hastamızda.' dedi.

İş kazaları sonrası kontrollerin takip edilmesi gerektiğine dikkati çeken Mehmet Yüksel, 'Hastamızda son zamanlarda nefes daralması, ses kısıklıkları meydana gelmiş. Tabi daha da ilerlese bu ses kısıtlığı kalıcı olabilirdi, çok hassas bir yerde ve nefes borusunu delip başka problemlere neden olabilirdi ama yine Allah korumuş.' diye konuştu.

Mermer ustası Sarıaslan da 15 ay önce iş kazası geçirdiğini aktararak, 'İş kazasından sonra hemen hastaneye götürülmüşüm. Dikiş attılar. Bir süre sonra halsizlik başladı, bir ay önce nefes darlığı oldu, boğazım ağrımaya başladı. Göğüs filmi çekilirken 'boynunda kolyen' var dediler. Ben 'yok' dedim, boynumda metal cisim varmış. Sonra buraya geldik Mehmet Bey'e durumu ilettik, tomografi çekildi. Boğazımdaki demir parçası çıkarıldı. Şu anda sıkıntı yok, yemek yerken biraz sıkıntı oluyor.' şeklinde konuştu.

Ali Sarıaslan, 15 ay boyunca boğazında 4 santimetrelik demir parçası olduğunu duyduğunda kulaklarına inanamadığını dile getirerek, insanın en değerli hazinesinin sağlığı olduğunu, bunu bir kez daha anladığını kaydetti.
Kaynak: AA