Bodrum'da, 'Uluslararası Kıyı Temizleme Günü' Etkinliği

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Deniz Temiz Derneği / TURMEPA tarafından düzenlenen etkinlikte, öğrenciler kıyı temizliği yaptı.

Bodrum ilçesindeki, 'Uluslararası Kıyı Temizleme Günü' etkinliğinde deniz kıyısındaki atıklar toplandı.

Deniz Temiz Derneği / TURMEPA tarafından düzenlenen etkinlikte, Bodrum'daki bazı okullardan öğrenci, öğretmen ve veliler kıyı temizliği yaptı. Bitez Belediye Kafe'de toplanan 100'e yakın kişi, sahil şeridinden yürüyerek özellikle kaçakların yoğun olarak kullandığı Bitez Adaboğazı mevkisine yürüdü.

Yaklaşık 20 dakikalık yürüyüşün ardından Bitez koyuna ulaşan grup, burada özellikle kaçaklardan kalan ve dağlık alana atılan atıkları tek tek topladı.

Çöp poşetlerine konulan çok miktarda atık malzeme, Bodrum Denizciler Derneğine ait tekneye taşındı.

Bodrum Deniz Temiz Derneği / TURMEPA Derneği Başkanı Yaman Olgaç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Ekim Uluslararası Kıyı Temizlik Günü'nün dünyanın birçok bölgesinde çeşitli etkinliklerle kutlandığını söyledi.

TURMEPA olarak çocuklara çevre bilinci aşılamak istediklerini ifade eden Olgaç, 'Kirliliğin nelerden oluştuğunu göstermek için yerinde gezeceğiz ve çöpleri de toplayacağız. Bunu bir çevre bilinci çalışması olarak da duyuracağız.' dedi.

Bu bilincin artması gerektiğini dile getiren Olgaç, şöyle konuştu:

'Biz bu etkinliği zaten ilk kez yapmıyoruz. Farklı zamanlarda yıllardır uyguluyoruz. Binlerce çocuk bu şekilde eğitimler gördü. Bugün de 15 Ekim tarihinde bunu daha anlamlı bir şekilde devam ettiriyoruz. İnşallah bütün çocuklarımız, çevrenin nasıl kirlendiğini ve nasıl kirlenmemesi gerektiğini, daha güzel görüp öğrenerek bu geziden çıkacaklar.'

Olgaç, bölgeden çıkan çöplerin bir bölümünün denizden kıyıya geldiğini ancak büyük çoğunluğunun yasa dışı geçiş için bölgeyi kullanan kaçaklar tarafından atıldığını tespit ettiklerini kaydetti.

Etkinliğe katılan öğrenciler de insanların çevreye karşı daha duyarlı olmalarını istedi.

Temizliğe katılanlar daha sonra çöpten arındırdıkları koyda oturarak piknik yaptı.
Kaynak: AA