Birleşmiş Kentler Ve Yerel Yönetimler (UCLG) 5. Zirvesi

UCLG Barış Ödülü, Filipinler'in Kauswagan Belediyesine verildi Azua, Montevideo, Quito, Rosario ve Sucre belediyeleri arasında 'Farklılıkta Birlik, Latin Amerika Anlaşması' imzalandı UCLG ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş: 'Kim seçilirse seçilsin etrafında kenetlenmeliyiz. Dilerim, yetki alacak olan adayımız UCLG'ye büyük katkılar sunsun'

Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler (UCLG) Barış Ödülü, Filipinler'in Kauswagan Belediyesine verildi.

Kolombiya'da düzenlenen UCLG 5. Zirvesi BOGOTA 2016 Genel Kurul toplantısı, Corferias fuar ve kongre alanında Büyük Salonda yapıldı.

Toplantı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın başkanlığında, Kazan (Rusya) Belediye Başkanı ve UCLG eş başkanı Ilsur Metshin, Kitchener (Kanada) Belediye Başkanı ve UCLG Mali Sorumlusu Berry Vrbanovic, UCLG Genel Sekreteri Josep Roig, UCLG Eş Başkanı ve Quito (Ekvador) Belediye Başkanı Mauricio Rodas, Guangzhou (Çin) Belediye Başkanı Wen Guohui ve Bogota Belediye Başkanı Enrique Penalosa'nın yer aldığı heyet tarafından yönetildi.

Afrika (UCLG Africa), Asya Pasifik (UCLG-ASPAC), Avrupa (CEMR), Avrasya (UCLG EuroAsia), Ortadoğu-Batı Asya (UCLG MEWA), Güney Amerika (FLACMA), Kuzey Amerika (UCLG North America) ve büyük şehirlerin bulunduğu Metropolis bölgelerinden yerel yöneticilerin katılımıyla düzenlenen toplantıda, UCLG adına Bogota Belediye Başkanı Enriuqe Penalosa tarafından Filipinler'in Kauswagan Belediyesine UCLG Barış Ödülü verildi.

Toplantıda, Azua (Dominik) Belediye Başkanı Rafael Hidalgo, Montevideo (Uruguay) Belediye Başkanı Daniel Martinez, UCLG Eş Başkanı ve Quito Belediye Başkanı Rodas, Rosario (Arjantin) Belediye Başkanı Monica Fein, Sucre (Bolivya) Belediye Başkanı İvan Arcienega arasında 'Farklılıkta Birlik, Latin Amerika Anlaşması' imzalandı.

Anlaşmaya, Kadir Topbaş, Meksiko kentinin Uluslararası İlişkiler Genel Koordinatörü Cuauhtemoc Cardenas, Madrid Belediye Başkanı Manuela Carmena ile METROPOLIS ve Montreal Belediye Başkanı Denis Coderre de 'onur şahitleri' sıfatıyla imza attı.

UCLG başkan adaylarının da konuşma yaptığı genel kurul toplantısında Topbaş, Genel Kurula hitaben şunları söyledi:

'Tercihlerimizi UCLG'nin geleceğini düşünerek yapmalı, duygularımızı değil aklımızı kullanarak oy vermeliyiz. Kim seçilirse seçilsin etrafında kenetlenmeliyiz. Dilerim, yetki alacak adayımız UCLG'ye büyük katkılar sunsun.'

Toplantıda son olarak, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin’in de aralarında bulunduğu UCLG Bölge teşkilat başkanları katılımcılara hitap ederek, raporlarını sundu.

UCLG Başkanlık seçimi bugün yapılacak.
Kaynak: AA