Başbakan Yıldırım'ın Yabancı Sendika Temsilcilerini Kabulü

Yıldırım: (1) 'Uzun bir süreden beri Türkiye'yi olduğundan farklı gösterme gayreti, özellikle bazı uluslararası basın yayın kuruluşları tarafından sürekli bir algı operasyonu yapılıyor. Bu algı operasyonunun amacı, 'Türkiye'de istikrar yok, Türkiye'de savaş var, Türkiye'de hukuk yok, Türkiye'de her gün insanlar ölüyor.' Öyle hiç de hak etmediğimiz, Türkiye'nin gerçekte hiç böyle bir şeye muhatap olmaması gerekirken ne yazık ki böyle bir kara propaganda ile karşı karşıyayız' 'Bu kara propagandanın kaynağı belli; kaynağı işte bu 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. Bu, küresel bir örgüttür. Bu örgüt, kapalı bir örgüttür, ilişkileri belirsizdir' '15 Temmuz'da bunlar büyük bir darbe almıştır ama bu darbeye kalkışanlar, onların arkasında olanlar o veya bu şekilde bu işin içine dahil olanlar bugün hesabını veriyor. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devletinde intikamla hareket edilmez, adaletle iş görülür'

Başbakan Binali Yıldırım, uzun zamandır özellikle bazı uluslararası basın yayın kuruluşlarının, Türkiye'yi olduğundan farklı gösterme gayreti içinde sürekli bir algı operasyonu yaptığını belirterek, 'Bu kara propagandanın kaynağı belli; kaynağı işte bu 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. Bu, küresel bir örgüttür. Bu örgüt, kapalı bir örgüttür, ilişkileri belirsizdir.' dedi.

Yıldırım, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Memur-Sen himayesinde 55 ülkeden gelen sendika konfederasyon heyetini, Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde kabul etti.

Kabulde konuşan Yıldırım, Memur-Sen ve İslam Ülkeleri İstatistik, Ekonomik, Sosyal Araştırma ve Eğitim Merkezi'nin (SESRIC) İstanbul'da bir toplantı yaptıklarını ve ağırlıklı İslam ülkeleri olmak üzere 58 ülkeden sendika ve emek örgütlerinin temsilcilerini buluşturduklarını hatırlattı.

'Ben şunu merak ediyorum; siz memleketlerinizde, dışarıdayken Türkiye nasıl gözüküyor? Türkiye'ye geldiğiniz zaman nasıl gördünüz?' diye soran Yıldırım, bunun cevabının çok önemli olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, uzun bir süreden beri Türkiye'yi olduğundan farklı gösterme gayreti, özellikle bazı uluslararası basın yayın kuruluşları tarafından sürekli bir algı operasyonu yapıldığını belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

'Bu algı operasyonunun amacı, 'Türkiye'de istikrar yok, Türkiye'de savaş var, Türkiye'de hukuk yok, Türkiye'de her gün insanlar ölüyor.' Öyle hiç de hak etmediğimiz, Türkiye'nin gerçekte hiç böyle bir şeye muhatap olmaması gerekirken, ne yazık ki böyle bir kara propaganda ile karşı karşıyayız. Bu kara propagandanın kaynağı belli; kaynağı işte bu 15 Temmuz alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. Bu, küresel bir örgüttür. Bu örgüt, kapalı bir örgüttür, ilişkileri belirsizdir. Bunlar uzun yıllar maalesef İslami değerleri kullanarak, istismar ederek, insanların temiz, has duygularını alçak emelleri için acımasızca kullandılar ve yeterli güce eriştiklerini düşündüğü anda da milletin iradesine el koymak için, milletin vergisiyle aldığı tankları, topları, uçakları, helikopterleri birliklerden çalarak, milletin üzerine kurşun yağdırdılar, bomba yağdırdılar, insanları şehit ettiler, yaraladılar.

Ama çok iyi hesap yaptılar, kendilerine göre işi çok iyi kurguladılar. Onlar için bu darbe, yüzde 100 başarılı olacaktı. Bütün hesaplar buna göre yapılmıştı. Tankın karşısına kim çıkacak, uçaktan bomba atılınca buna kim karşılık verecek, helikopterler tarayınca bunun önünde duracak var mı diye düşündüler ama bir şeyi unuttular. Unuttukları şey; herkesin bir hesabı olur ama hesap üzerinde bir hesap daha vardır o da Allah'ın hesabıdır. Onlar, Hakk'ın gücünü halkın gücünü hesap etmediler. Halkın gücü tankın gücünü yendi, 15 Temmuz'da olan budur.'

- 'Yaptıkları işin hesabını verecekler'

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye'nin 3 büyük terör örgütüyle mücadele ettiğini anlatarak, şöyle devam etti:

'Birisi bu alçak darbe girişimini yapan FETÖ terör örgütüdür. 15 Temmuz'da bunlar büyük bir darbe almıştır ama bu darbeye kalkışanlar, onların arkasında olanlar o veya bu şekilde bu işin içine dahil olanlar bugün hesabını veriyor. Türk adaleti, bunlara gerekli hesabı sormaya başladı, sonuna kadar da soracak. Türkiye bir hukuk devleti, hukuk devletinde intikamla hareket edilmez, adaletle iş görülür. Bizim vatandaşlarımız bunlara çok kızgın, bir an önce cezalarını en ağır şekilde çekmesini istiyorlar haklı olarak ama biz diyoruz ki; adaletten ayrılmayız. Adalet işliyor, bunlar da cezalarını çekecekler, yaptıkları işin hesabını verecekler. Burada hiç bir tereddüt yok.'

Aynı zamanda uzun yıllardan beri ülkenin birliğini, beraberliğini, milletin kardeşliğini tehdit eden, bölücü terör örgütüyle de mücadele ettiklerini anlatan Yıldırım, bu mücadelenin 80'li yıllardan beri sürdüğünü hatırlattı.

Bölücü terör örgütü PKK'nın ilk günden silah kullandığını dile getiren Yıldırım, Türkiye Cumhuriyeti'nin bu örgütle mücadelesini sürdürdüğünü anlattı.

- 'İtiraz eden herkesi yok ettiler'

Başbakan Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

'FETÖ terör örgütü alçak ve sincice aynı tarihlerde işe başladılar ama 2013 yılına kadar silah kullanmadılar. Ne yaptılar? Asker içerisine adamlarını yerleştirdiler. Askeriyeye girişteki sınavları, soruları adamlarına vermek suretiyle onların asker içerisinde güçlenmesini sağlayacak yatırım yaptılar, insan yatırımı yaptılar. Bununla da yetinmediler, belirli rütbelere gelenler, bu sefer terfi edecek, arkadan gelenlere aynı şekilde farklı bir muamele yaparak, onları ön plana çıkararak, daha vasıflı, daha çalışkan, rakip gördükleri bütün insanları tasfiye ettiler. Bunu sadece askeriyede yapmadılar. Polis teşkilatında da aynı şeyi yaptılar. Bu ekole, bu terör örgütüne yakın durmayan, bunların yanlışlarını fark edip itiraz eden, karşı çıkan herkesi yok ettiler. Dolayısıyla askerde ve poliste 40 yıl boyunca önemli bir konuma geldiler. Hem karar verici konuma geldiler hem kolluk, elinde silah olan kolluk gücü oldular. Ayrıca iş aleminde de ciddi bir büyüme gerçekleştirdiler. Bununla yetinmediler, sizin gibi sivil toplum örgütleri de kurdular, çakma örgütler, memur, işçi sendikaları kurdular, dernekler, okullar, üniversiteler açtılar.'

(Sürecek)
Kaynak: AA