Asırlık Motifler Kadınların Elinde Hayat Buldu

Muğla ve ilçelerinden seçilen yüzyıllık motiflerin işlenerek hazırlanan kıyafetler, düzenlenen defilede üniversite öğrencileri sergilendi.

Muğla Altın Eller Derneği tarafından unutulmaya yüz tutmuş yüzyıllık motifler, özel tasarlanmış kıyafetlerle sergilendi.

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, MUTSO salonunda düzenlenen defileye, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu üyeleri ile Aydın, Denizli, Manisa, İzmir, Burdur, Afyonkarahisar, Kütahya ve Uşak'tan gelen kadın girişimciler katıldı.

Defile öncesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyeleri tarafından müzik dinletisi sunuldu.

Defile öncesinde konuşan Altın Eller Derneği Başkanı Reyhan Özkahraman, derneği bir avuç kadınla bir araya gelip kurduklarını söyledi.

Öncelikli olarak kadın istihdamını oluşturmayı amaçladıklarını belirten Özkahraman, 'Bunu da unutulmaya yüz tutmuş kültür değerlerimizi yaşatarak, el sanatlarımızı modernize edip geçmişle geleceği harmanlayarak piyasaya katılmakla başardık.' dedi.

Reyhan Özkahraman, unutulmaya yüz tutmuş tarihi ve kültürel değerleri canlandırarak piyasaya can vermek istediklerini vurgulayarak, Muğla dokumalarının, Yörük kilimlerinin sonsuz zenginlikler taşıyan kültürler olduğunu ifade etti.

Özkahraman, 'Sonsuz zenginliklerden izler taşıyan kültürümüzün yaşantımıza ve geleneksel sanatlarımıza karışan ışıltıları olan el sanatlarımız, Muğla'nın öz kültürüdür.' diye konuştu.

Konuşmaların ardından Muğla ve ilçelerinden seçilen yüzyıllık motiflerden oluşturulan kıyafetler, üniversite öğrencileri tarafından sergilendi.

MUTSO Başkanı Bülent Karakuş, emeği geçenlere teşekkür ederek plaket verdi.
Kaynak: AA