17. Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bu yıl 17'ncisi gerçekleştirilen Uluslararası Ölüdeniz Hava Oyunları Festivali sona erdi.

Toplam 23 ülkeden 390 sporcunun katıldığı festivalin son gününde, Türk Hava Kurumu pilotları microlight ve paramotor gösterisi yaptı.

Base jump (serbest düşüş), skydiving (gökyüzü dalışı), wingsuit (yarasa adam uçuşu) ve akrobasi gösterileri izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı.

Yelken kanat pilotlarının gün batımında yaptığı gösteriler, Belceğiz plajında vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, gazetecilere, festivalin kazasız şekilde sona erdiğini söyledi.

Etkinliğin geniş çaplı katılım nedeniyle Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağladığını belirten Saatcı,'Ülkemiz sıkıntılı bir süreçten geçiyor. 15 Temmuz'da bir sıkıntı yaşadık. Güneyimizde savaş var, içeride sıkıntılar var ama buna rağmen 23 ülkeden 400 yabancı sporcunun gelmesi ve yaklaşık 4 bin atlayış yapması müthiş bir olay. Festivale Çin, Güney Afrika, Kanada, Norveç, Avusturya ve Fransa gibi ülkelerden katılanlar var. Bu müthiş bir tanıtım oldu.' diye konuştu.

Saatcı, turizm sezonunun sonuna yaklaşıldığı günlerde festivalin sektöre nefes aldırdığını dile getirdi.

- 4 binden fazla uçuş gerçekleşti

Festival Komite Başkanı Kadri Tuğlu da 17'ncisi düzenlenen festival kapsamında 5 günde 4 binden fazla uçuş ve 350'nin üzerinde akrobatik atlayış gerçekleştirildiğini kaydetti.

Akrobasi pilotlarınca gerçekleştirilen atlayışlardan bazılarının dünyada ilk defa Ölüdeniz'de yapıldığını ileri süren Tuğlu, şöyle devam etti:

'Festivalde dünyada ilk defa denenen bazı atlayışlarda denedik. Bunlardan birisi base jump atlayışlarıydı. Bir base jupm pilotu sırtına başka bir base jupmçıyı bindirerek yaptığı atlayıştı. Dünyada 3 organizasyon var. Bizim 2 rakibimiz vardı. Bunlar, Fransa ve Avusturya. Emin olun ki biz bu sene bunları da geçtik. Artık Ölüdeniz Hava Oyunlarının tek rakibi yine Ölüdeniz Hava Oyunlarıdır.'

Tüm sporculara, etkinliğin sonunda katılım belgesi verildi.

Kaynak: AA