15 Temmuz Şehitleri Sabah Namazında Anıldı

Elazığ'da İzzetpaşa Camisi'nde kılınan sabah namazının ardından Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen programda, 15 Temmuz şehitleri için Kur'anı Kerim okundu.

Elazığ'da 15 Temmuz Şehitleri, sabah namazında dualarla anıldı.

İzzetpaşa Camisinde kılınan sabah namazının ardından Fırat Üniversitesi Öğrenci Topluluğu tarafından organize edilen program kapsamında 15 Temmuz şehitleri için Kur'an-ı Kerim okundu.

Programa katılan AK Parti Elazığ Milletvekili Metin Bulut, 15 Temmuz'u unutmayacak ve unutturmayacaklarını vurgulayarak, bunun için bu sabah bir kez daha ellerin semaya kalktığını ifade etti.

FETÖ'nün darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte bu ülkenin geleceğine kastedildiğini belirten Bulut, 'Tayyip Erdoğan'ın sesini kesip, bu ülkenin sesini kesmek istediler. Cumhurbaşkanımız bu ülkenin sesidir. Onun nefesini kesip, bu ülkenin nefesini kesmek istediler. Liderimiz bu ülkenin nefesidir. Ama insanlarımız buna müsaade etmedi. Bugün gördüğüm tabloda şunu anladım ki bu gençler yarın da böyle bir kalkışmaya asla müsaade etmeyecekler.' diye konuştu.

Programda Kur'an- Kerim okuyan Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz da sabah namazını İzzetpaşa Camisi'nde kılmak, 15 Temmuz şehitlerini anmak, onların ruhlarını yad etmek ve 15 Temmuz ruhunu yeniden canlandırmak için bir arada olduklarını söyledi.

15 Temmuz'da ülkenin menfur bir darbe girişimi ile karşı karşıya kaldığını anımsatan Yanılmaz, 15 Temmuz ruhunun devamlı canlı ve dinamik tutulması gerektiğine dikkat çekti.

Yanılmaz, 'Bu milletin birliği, beraberliği, kardeşliği ve bir arada olma kültürü oldukça inşallah ülkemiz üzerinde hain emelleri olan hiç kimse, hiçbir devlet bu hain emellerine uluşamayacak. Biz ebediyen bu topraklarda inancımızla, davamızla, birlik ve beraberliğimizle, kardeşliğimizle sevgi ve muhabbetimizle birlik olacağız inşallah.' dedi.

Program, 15 Temmuz şehitleri için okunan duanın ardından sona erdi.

Kaynak: AA