'Yunanistan'a Sığınan Darbecileri Getirmek İçin Çalışıyoruz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “FETÖ terör örgütüyle mücadelemizi sonuna kadar sürdürmemiz lazım içeride ve dışarıda. Yunanistan’a kaçtılar, şimdi sığınma talepleri reddedildi. Bir tanesi kaldı, diğer 7’sinin sığınma talebi reddedildi mahkeme tarafından. Biran evvel onları getirmek için çalışıyoruz” dedi.

'Yunanistan'a Sığınan Darbecileri Getirmek İçin Çalışıyoruz'
Sağlık Bilimleri Üniversitesi Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne bağlı Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi (AMATEM), Aşır Aksu Hastanesi yerleşkesinde düzenlenen törenle hizmete girdi. 750 metrekarelik alanda 2 milyon liralık yatırımla faaliyete geçirilen merkez, 30 yatağıyla madde ve alkol bağımlılarına hizmet verecek. Açılış törenine Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Antalya Milletvekilleri Mustafa Köse, Hüseyin Samani, Gökçen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Bakan Çavuşoğlu, her yerde olduğu gibi Antalya’da da birlik, beraberlik ve uyum içinde hizmet ettiklerini söyledi.

Bu hizmet yarışında parti ayrımı gözetmediklerinin altını çizen Çavuşoğlu, “Diğer partilerden milletvekillerinden CHP Milletvekili Deniz Baykal ile başta olmak üzere Antalya için birlikte çalışıyoruz. Böyle olunca hizmet iyi geliyor. Hizip, fitne olmayınca huzur oluyor, hizmet oluyor ve bunun da bereketi oluyor” dedi.

Antalya’da sağlık alanında önemli adımlar atıldığını vurgulayan Çavuşoğlu, “Antalya’da şehir hastanesinin yeri ile ilgili sorun çözülmek üzere. Bu hastane Kepez üstüne yapılacak. Antalya merkez ve ilçelerinde yeni hastaneler açmak için de hummalı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Demre’de proje ihalesi başlayacak, Finike’de ihale yapıldı, arazi çalışması yapılıyor. Alanya’da bölge hastanesinin yüzde 90’u tamamlandı. Burayı eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürdük. Antalya’da 5 üniversitemiz oldu, herkesin ihtiyacına göre liseler de açıldı. İlçelerde de yüksek okul ve fakülteler var. Antalya’yı sağlık ve eğitim merkezi yapmak için çalışıyoruz” dedi.

Kepez ilçesinde yapımı tamamlanan Sütçüler Hastanesi’ne yönetici ve doktorlar atandığını ve kasım ayında hizmet vermeye başlayacağına değinen Çavuşoğlu, “Türkiye’nin ilk akıllı hastanesini Antalya’da inşa ettik. Vatandaşımızın hizmeti yerinde alması gerekiyor. Gerçekten çok kaliteli bir hastaneyi ve Türkiye’nin ilk akıllı hastanesini kasım ayında hizmete sokmanın heyecanı şimdiden yaşıyoruz. Açılışını da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ya da Başbakanımız Binali Yıldırım ile birlikte önümüzdeki süreçte inşallah gerçekleştireceğiz” diye konuştu.



Körfez İşbirliği Konseyi toplantısı gelecek yıl Türkiye’de”

Çavuşoğlu şöyle konuştu:

“Ülkemizi tüm dünyada en iyi şekilde temsil etmek ve Türk bayrağını dünyanın her yerinde dalgalandırmak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Bu görevimizi de yerine getirirken bize verilen görev ve yetkiler çerçevesinde halkımızın bize verdiği güç doğrultusunda gece gündüz çalışıyoruz. Dün Riyad’daydık. 4 seneden sonra ilk defa Körfez İş Birliği Konseyi Türkiye Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Körfez bölgesindeki tüm ülkelerle birlikte beraber Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman gibi çok değerli kardeşlerimizle bir araya geldik. Onlar Körfez bölgesiyle serbest ticaret antlaşması imzalamak için çalışmayı başlattı. Bundan sonra iki kurum arasında Türkiye ve Körfez İş Birliği Konseyi ülkeleri arasında her türlü ilişkileri geliştirmek için bir yol haritası belirledik. Gelecek sene mayıs ayında bir sonraki toplantıyı inşallah Türkiye’de yapacağız. Büyük olasılıkla da Antalya’da yapacağız.”

İslam İşbirliği FETÖ’yü terör listesine alacak”

15 Temmuz gecesi terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminde bulunduğunu vurgulayan Çavuşoğlu, “Halkımızın cesaretiyle, ferasetiyle ve Cumhurbaşkanımızın liderliğiyle hep beraber tüm millet olarak bu darbeye dur dedik. Bu terör örgütüyle mücadelemizi sonuna kadar sürdürmemiz lazım içeride ve dışarıda. Yunanistan’a kaçtılar, şimdi sığınma talepleri reddedildi. Bir tanesi kaldı, diğer 7’sinin sığınma talebi reddedildi mahkeme tarafından. Biran evvel onları getirmek için çalışıyoruz. Dün Körfez İş Birliği Konseyi FETÖ’yü terör listesine aldı. Önümüzdeki hafta içinde çarşamba günü İslam İş Birliği Dışişleri Bakanları toplantısı kardeş ülke Özbekistan’ın Taşkent şehrinde gerçekleşecek. 57 üyeli ve birçok gözlemci üyesi de var. İslam İş Birliği Teşkilatı da FETÖ’yü terör listesine alacak. Şuanda taslak hazır, Üst Düzey Uzmanlar Toplantısı’nda kabul edildi. Dün gece de Malezya’da 3 tane FETÖ’cü teröristi teslim aldık. Nerede olurlarsa olsunlar ülkemize bu acıyı yaşatanların hesabını yargı önünde soracağız. Onları yargıya teslim edeceğiz. Önümüzdeki günlerde de Adalet Bakanı Bekir Bozdağ Washington’a gidecek, ilave belge ve delillerle beraber bazı temaslarda bulunacak. Bizde bu temasları devam ettireceğiz” dedi.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Necat Yılmaz ise, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Alkol ve Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi’nin 30 yataklı olarak Türkiye’de 36’ıncı AMATEM olarak hizmete açıldığını kaydetti.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kepez’in son dönemde çok değerli hizmetlerle tanıştığını belirterek, AMATEM ile toplumsal yaranın kaldırılmasına ciddi bir katkı sağlayacağını söyledi.



Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ise halk için gece gündüz çalıştıklarının altını çizerek, “Bir taraftan maddi kalkınma sağlarken halkın manevi kalkınmasının da gayreti içindeyiz. Bunun en güzel örneği bu tesistir. Halkın önemli bir yarasına cevap verecek tesisi çok kısa sürede tamamladık. Bu tesislerin hepsi bir kıvılcımla başladı.

Antalya’da medya ve milletvekillerimiz çok duyarlılık gösterdi” dedi.

Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç’te kent için önemli bir projenin hayata geçirildiğini belirterek, “Ama bu yeterli değil, birde çocuklarla ilgili bir merkeze de ihtiyacı var. Bu noktada gerekli çalışmaları yaptık, kısa süre içinde temelleri atılacak. Çocuklarımızın burada tedavinin ardından rehabilite edilip topluma kazandırılması için Büyükşehir Belediyemizle bir çalışmamız olacak. Bu bir toplumsal sorumluluk. Bizim başımıza gelmez diye düşünmeyelim” diye konuştu.



“Savaş ve terör kadar kötü”

Vali Münir Karaloğlu da bağımlılığın her türlüsünün kötü olduğunu belirtti.

"Teknoloji, alkol, sigara bağımlılığı da kötü" diyen Vali Karaloğlu, “Ama en kötüsü toplumu içten içe kemiren madde bağımlılığı ve uyuşturucu bağımlılığı en kötü olanıdır. Bugün toplumların neredeyse savaştan ve terörden daha çok tehdit eden bir baş belasıdır. Hükümetimiz bu tehlikeyi gördü ve 1.5 sene önce uyuşturucuyla mücadele ulusal eylem planını açıkladı.

Antalya’da da planımızı uyguluyoruz. AMATEM sebep değil sonuç. Önemli olan gencimizi, çocuğumuzu AMATEM’e muhtaç etmeyecek, düşürmeyecek ortamı oluşturmak ve bunun için çalışmaktır. Bunun için toplumun her kesimine, herkese ayrı ayrı görev düşüyor. Çocuklarımızı uyuşturucudan ve tehlikeli maddelerden uzak tutacak, onlara bu bilinci verecek, farkındalığı oluşturacak faaliyetlerimizi arttırmak zorundayız. AMATEM’i büyütmek sorunu çözmüyor. Ama buraya ihtiyacı olan da davar. Bir tedavidir, bir çaredir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Bakan Çavuşoğlu ve protokol üyeleri, merkezin açılış kurdelesini kesti.

Kaynak: İHA