Yozgat'ta Kaz Yetiştiricileri Derneği Kuruldu

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yozgat’ta kaz yetiştiriciliğini geliştirmek amacıyla dernek kurdu.

Yozgat'ta Kaz Yetiştiricileri Derneği Kuruldu
Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekan yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Akif Boz’un geçici yönetim kurulu başkanlığında kurulacak olan ’Yozgat Kaz Yetiştiricileri Derneği’nin kuruluş evrakı İl Dernekler Müdürlüğüne teslim edildi.

Tarımsal işletme gelirlerini yükseltmek ve il genelinde kaz yetiştiriciliğinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla kurulan derneğin kurucuları arasında akademisyen, veteriner hekim ve üreticiler yer alıyor. Yozgat İl Dernekler Müdürü Hakkı Yurtlu, Yozgat Kaz Yetiştiriciler Derneği tüzel kişiliğinin kazanıldığını belirterek, gıda tarım ve hayvancılık nevinde kurulan bu derneğin STK açışından önemli çalışma olduğunu söyledi.



Kaz yetiştiriciliği alanında akademik çalışmaları bulunan Dernek Kurucu Başkanı Yrd. Doç. Dr. Boz, Türkiye’de kaz yetiştiriciliğinin, büyük öneme haiz olduğunu, hayvancılık sektöründe kazın ayrı bir yeri ve önemi bulunduğunu belirterek, “Amacımız, Yozgat’ta kaz yetiştiricilerini bilinçlendirmek, Yozgat kazını markalaştırmak, bu alanda üretim ve istihdamı geliştirmektir. Yapacağımız projelerle fon veren mali destek sağlayan yurt içi ve yurt dışı kaynaklardan istifade ederek, Yozgat’a katkı sağlamayı amaçlıyoruz.” diye konuştu.

Kaynak: İHA