Valilik önünde jiletli eylem

Bir süre önce cezaevinden çıkan ve psikolojik sorunları olduğunu öne süren bir şahıs, valilik önünde kendisini jiletle yaraladı.

Valilik önünde jiletli eylem
Alınan bilgilere göre, Düzce Valiliği önünde kendisine jiletle zarar veren bir şahıs polisi alarma geçirdi. Bir süre önce cezaevinden çıktığını söylenen Harun A. isimli şahıs, cezaevinden çıktığından beri valiliğe gelip yardım istediğini ancak bir sonuç alamadığını iddia ederek jiletle boynuna kesikler açtı ve boynu kanlar içerisinde kaldı.

Valilikte görevli polislerin müdahale etmesiyle durdurulan Harun A., kelepçelenerek ambulansa konulurken, ağzında jilet olduğunu söyleyen ve yutmakla tehdit eden şahıs, zor da olsa hastaneye sevk edildi.

Valilikten açıklama: “Yardım yapıldı”


Valilikten konu ile ilgili yapılan açıklamada ise şahsa Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığı ile yardım yapıldığı bildirilerek, “Söz konusu vatandaşımızın SYDV'ye 22 Eylül 2016 tarihinde Genel Sağlık Sigortası gelir tespiti talebi SGK'ya iletilmiştir. Ayrıca SYDV'ye 3 Ekim 2016 ve 11 Ekim 2016 tarihlerinde nakdi yardım talebinde bulunmuş ve bu talepleri karşısında mütevelli heyetin kararına istinaden 500 TL ve 300 TL nakdi yardım yapılmasına karar alınmış ve kendisine 500 TL ve 300 TL olmak üzere toplam 800 TL yardım yapılmıştır. Akrabaları ile bir arada kaldığı prefabrik eve de bin 500 kilo kömür yardımı yapılmıştır” denildi.
Kaynak: İHA