Ülkü, Liderler Kahvesinin Konuğu Oldu

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Gençlik Kurulunun bu ay ilki gerçekleştirilen ’Liderler Kahvesi’ programının konuğu, MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü oldu. Ülkü, gençlere girişimcilik ve liderlik üzerine paylaşımlarda bulunduğu toplantıda iş hayatındaki tecrübelerini aktardı.

Ülkü, Liderler Kahvesinin Konuğu Oldu
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İzmir Şubesi Ümit Ülkü, gençlik kurulunun düzenlediği Liderler Kahvesinin konuğu oldu. Ülkü, gençlere girişimcilik ve liderlik üzerine tecrübelerini aktararak, önemli bilgiler verdi. Ülkemizin geleceğini gençlerin yapılandıracağını ifade eden Ülkü, "Genç MÜSİAD’ın önemli bir birim haline dönüştüğünü görüyorum. Siz gençler azimle çalışacak ve yeni Türkiye’nin gelecekteki en önemli gurur kaynağı olacaksınız. Milli ve manevi değerlerine bağlı, tarihine saygılı gençler olarak bunu gelecek nesillere aktaracaksınız. Ticaret çok uzun bir yoldur, bu yolun içinde stres yönetimi, müşteri yönetimi, personel yönetimi gibi çelişkilerinin iyi yönetilmesi gerekmektedir. Ticarette zaman zaman inişli çıkışlı süreçler olacak ve bu gibi durumlarda eğer ki, karamsarlığa düşmeden mücadele ederseniz en az hasarla atlatabilirsiniz" dedi.

Zaman zaman ticarette kişilerde de performans düşüklüklerin olabileceğini dile getiren Ülkü, "Bunu önlemek adına birbirini denetleyen ya da ölçen bir unsurun şirketlerde olması gerekmektedir. Bir işi en iyi yapabilmenin de o işin bütün aşamalarında insanın görmüş geçirmiş olması çok önemlidir. Örneğin imalat sektöründe bir faaliyet yürüten şirketin yöneticisi eğer o şirkettin atölyesinde hiç bulunmadan orada o işi yönetiyorsa o işletmede ciddi manada verim düşüklüğü kaçınılmaz olur" diye konuştu.

MÜSİAD Manisa Başkanı Ahmet Öztürk ile Manisa ve İzmir Gençlik Kurulu üyelerinin katıldığı program, MÜSİAD İzmir Şubesi Gençlik Kurulu Başkanı Mustafa Temel’in MÜSİAD İzmir Başkanı Ümit Ülkü’ye günün anısına hediye takdim etmesiyle sona erdi.
Kaynak: İHA