'Sığınmacı, Misafir, Komşu' Konulu Kısa Film Yarışması

Almanya Büyükelçiliğinde ikincisi düzenlenen ödül töreninde, Ece Kınacı'nın yönettiği 'Komşu' filmi birinci oldu.

Almanya'nın Ankara Büyükelçiliği'nin bu yıl ikincisini düzenlediği 'Sığınmacı, Misafir, Komşu' adlı kısa film yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu.

Büyükelçilik Resmi Konutunda Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Martin Erdmann ev sahipliğinde düzenlenen ödül törenine, yarışmada dereceye giren ödül sahipleri ve jüri üyelerinin yanı sıra birçok konuk katıldı.

Büyükelçi Erdmann, törende yaptığı konuşmada, Suriye'yi terk etmek zorunda kalan yaklaşık 3 milyon sığınmacıya Türk hükümeti ve halkının kucak açtığını ve olağanüstü çabalarda bulunduğunu belirtti.

Törende, birincilik ödülü 'Komşu' adlı kısa filmin yönetmeni Ece Kınacı'ya, ikincilik ödülü 'Sekizinci Kar' filmi yönetmeni Behrouz Alami'ye, üçüncülük ödülü de 'Bir zamanlar Suriye'de' adlı filmin yönetmeni Önder Özden'e verildi.

Türkiye'den 60 değişik kategoriden filmin katıldığı ve sığınmacıların uyum sürecine yönelik gösterilen çaba ve katkılara işaret edilen yarışmada, 'Affan' ve 'Misafirhane' isimli filmler ise Jüri Özel Ödülü'ne layık görüldü.

Kaynak: AA