SGK İl Müdürü Boztepe, Hastaoğlu'nu Ziyaret Etti

Sivas Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Kadir Boztepe, Ticaret Borsası Başkanı Abdulkadir Hastaoğlu’nu ziyaret etti.

Borsadan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Boztepe, Sosyal Güvenlik Kurumunun 6736 sayılı yasası hakkında bilgi verdi.

Boztepe, 'Paydaşlarına duyurulması, sigortalıların yapılandırma imkanlarından maksimum seviyede faydalanmaları için Sivas Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü olarak çalışıyoruz. Sigorta primi, emeklilik keseneği, işsizlik sigortası primi, Sosyal güvenlik destek primi, ödenmesi imkanı ortadan kalkmamış isteğe bağlı sigorta primi ve topluluk sigortası primi, SGK tarafından takip edilen damga vergisi, özel işlem vergisi ve eğitime katkı payı, genel sağlık sigortası priminin asılları ile bu alacaklara Yİ-ÜFE aylık değişim oranları esas alınarak hesaplanacak tutarın belirtilen sürede ödenmesi halinde, bu alacaklara uygulanan gecikme cezası ve gecikme zammının tahsilinden vazgeçilecek.' dedi.

Sivas Ticaret Borsası Başkanı Hastaoğlu ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, 'Bu yapılandırma gerçekten son yılların en önemli yapılandırmasıdır. Devletimiz, tüm işverenlere şefkat elini uzatmıştır. Bu kapsamda borcunu yeniden yapılandıran esnafımız ve tüccarımız icra ve haciz işlemlerinden kurtulacak, borcu yoktur yazısı alabilecek ve teşviklerden yararlanabilecektir.' ifadelerini kullandı.

Ziyarete, SGK İcra Servisi Sorumlusu Ahmet Eraslan da katıldı.

Kaynak: AA