Şehit Asker Adına Çeşme Yapıldı

Şemdinli ilçesinde yol kontrolü yapan askerlere yönelik saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Yelmen'in babaevinin bulunduğu sokakta çeşme inşa edildi Anne Yelmen: 'Oğlum orada karlı sular içiyormuş. Ben de burada çeşme yapılmasını rica ettim'

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde 10 Temmuz'da yol kontrolü yapan askerlere yönelik saldırıda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Kamil Yelmen anısına, Adana'daki babaevinin bulunduğu sokağa çeşme yapıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, merkez Seyhan ilçesi Namık Kemal Mahallesi'nde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Adana'nın çok fazla şehidi olan bir kent olduğunu söyledi.

Şehit annesi Fedai Yelmen'in çeşmeyle ilgili kendilerine ilettiği talep üzerine konuyu Büyükşehir Belediyesi ve Adana Su ve Kanalizasyon İdaresine Genel Müdürlüğüne aktardıklarını anlatan Demirtaş, şöyle devam etti:

'Bu ülkeyi tabii korumak, muhafaza etmek kolay değil. Bir bedel ödenmesi gerekiyor. Bu bedelleri de her gün ödüyoruz. İnşallah en yakın zamanda bu terör örgütlerinin hangisi olursa olsun sonu bir gün gelecek ve bu memleketin huzura kavuşacağına inanıyorum. İnşallah o günleri de çok güzel bir şekilde bekliyoruz.'

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de herkesin şehitlere saygı ve sevgide hassasiyet gösterdiğini, onların ödedikleri bedelin farkında olduklarını dile getirdi.

Adana'nın şehitler diyarı olduğunu aktaran Sözlü, 'Şehitlerimiz, bu vatan coğrafyasını bir kez daha şereflendirmiştir. Şehitlerimiz bizim onurumuzdur. Bu küçük bir semboldür ama onları hatırda tutmak gibi bir zorunluluğumuz var.' dedi.

Duygusal anlar yaşayan şehidin annesi Fedai Yelmen ise sokağa bir çeşme yapılması düşüncesini Vali Demirtaş'ın eşi Beyhan Demirtaş'a aktardığını bildirerek 'Herkesten Allah razı olsun. Oğlum orada karlı sular içiyormuş. Ben de burada çeşme yapılmasını rica ettim. Beyhan hanıma söyledim. O da yaptırdı. Allah razı olsun herkesten.' ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Arif Gökce'nin duasının ardından açılan çeşmeden Vali Demirtaş ile Fedai Yelmen su içti.

Katılımcılara şehit Yelmen'in çok sevdiği belirtilen cezerye ikram edildi. Törende şehidin 6 yaşındaki kuzeni Yağızkan Demir üzerinde Türk Bayrağı, elinde şehit Yelmen'in fotoğrafını taşıdı.

Bu arada, açılış için hazırlanan kurdele yetkililerin isteği üzerine kesilmedi.
Kaynak: AA