Sağlıklı Kentler Mersin'de Buluşuyor

Sağlıklı Kentler Birliği İçel Buluşması, 15 Ekim 2016 Cumartesi günü Kongre ve Sergi Sarayı’nda İçel Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın ev sahipliğinde gerçekleşecek.

Merkezi Bursa’da olan ’Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği, ’Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji’ konusunu ele almak amacıyla İçel’de bir araya gelecek. Ev sahipliğini İçel Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı ve Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek organizasyon, misafirlere verilecek hoş geldiniz yemeğinin ardından 15 Ekim Cumartesi günü saat 09:30’da açılış konuşmalarıyla başlayacak. 25’inci Olağan Meclis Toplantısı’nın yapılacağı program, 2016 Sağlıklı Şehirler En İyi Uygulamaları Yarışması Ödül Töreni ve karbon salınımını hesaplayan üye belediyelere verilecek sertifika töreni ile devam edecek. Ödül ve sertifika törenlerinin ardından ’Sağlıklı Kentler İçin Yenilenebilir Enerji’ konusunda yapılan araştırmalar ve öneriler, konunun uzmanları tarafından gerçekleştirilecek konferansla katılımcılarla paylaşılacak. Türkiye’nin Yenilenebilir Enerji Potansiyeli ve Geleceği konulu panele Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Ekoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Türe başkanlık edecek. Yenilenebilir Enerji Kaynaklarımız ve Elektrik Üretimi konusunda Anadolu Üniversitesi Porsuk MYO öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Demir, Yeni Enerji Potansiyeli ve Sağlıklı Kentler İçin Değerlendirilmesi konusunda ODTÜ Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Çetin Göksu, Yenilenebilir Kaynaklar ile Enerji Eldesi-Çeşitli Öneriler konusunda Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine ve İmalat Mühendisliği öğretim üyesi Doç. Dr. Emin Açıkkalp konferans verecek.

Pazar günü gerçekleşecek panele ise SKB Müdürü Murat Ar başkanlık edecek. Panelde ’Bursa’da İklim Değişikliği İle Mücadele İçin Enerji Verimliliği’ konusunu Bursa Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Nalan Fidan, Evsel Katı Atıklardan Elektrik Üretim Projesi konusunu İçel Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Dr. Bülent Halisdemir ve Yeni Nesil Belediyecilik konusunu Tepebaşı Belediyesi Bilgi İşlem Müdürü Suat Yalnızoğlu katılımcılarla paylaşacak.
Kaynak: İHA