Milletlerarası Anlaşma

Türkiye'nin, Azerbaycan ve Hollanda ile çeşitli alanlarda işbirliğini içeren anlaşma ve mutabakat zaptı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye'nin, Azerbaycan ve Hollanda ile çeşitli alanlarda işbirliğini içeren anlaşma ve mutabakat zaptı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Bakü'de 26 Nisan'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Azerbaycan Cumhuriyeti Hükümeti Arasında Sağlık ve Tıp Bilimleri Alanlarında İşbirliğine Dair Anlaşma' Bakanlar Kurulunca onaylandı.

Buna göre, iki ülke, organ, doku ve kemik iliği nakli, sağlık personellerinin kısa süreli eğitimi ve değişimi, bilgi ve tecrübe paylaşımı, ortak projelerin geliştirilmesi, heyet ve uzman doktor değişimi gibi alanlarda işbirliği yapacak. Ayrıca, iki ülke karşılıklı olarak belirlenen koşullara göre her yıl 20 hastayı ücretsiz tedavi etmeyi taahhüt ediyor.

Öte yandan, geçen yıl 31 Mart'ta Ankara'da imzalanan 'Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ile Hollanda Krallığı Hükümeti Arasında Entegre Kırsal Kalkınma İşbirliği Üzerine Mutabakat Zaptı' da onaylandı. Türkiye ile Hollanda, kırsal kalkınma alanında strateji, proje ve kapasite geliştirerek, karşılıklı deneyim ve teknoloji değişimi yapacak.

Kırsal bölgelerde sürdürülebilir tarımsal kalkınma, ekonomik ve çevresel olarak uygulanabilir çiftliklerin geliştirilmesini hedefleyen Türkiye, bu kapsamda Hollanda'nın 'entegre arazi toplulaştırma ve arazi bankacılığı' deneyimlerinden yararlanacak.

İki ülke ayrıca, karşılıklı olarak iş fırsatları geliştirmeyi ve kamu sektörleri arasındaki işbirliğini devam ettirmeyi hedefliyor.

Kaynak: AA