MDOB, Sezonun İlk Operasını Yarın Sahneleyecek

MDOB, yarın yeni sezonun ilk opera temsili olan 'Yevgeni Onyegin'i sahneleyecek.

İçel Devlet Opera ve Balesi (MDOB) 25. yılında yeni sezonun ilk opera temsili olan 'Yevgeni Onyegin'i yarın sahneleyecek.

MDOB'dan yapılan açıklamaya göre, orkestra yönetmenliğini Lorenzo Coladonato, sahne yönetmenliğini Kenan Korbek, dekoru Gürcan Kubilay, kostümü Sevtaç Demirer, koreografiyi Serbülent Biçer, koro şefliğini de Anıl Aydın ve Işık Tarı Deniz, yapacak.

Rolleri de Andrei Yevtuşenko, Bengi İspir Özdülger, Bülent Bezdüz, Nihan Çetin, Mustafa Özer, Gülçin Altaş, Ayşe Pınar Balay, Erdem Özdemir, Mehmet Erkoç, paylaşıyor.

Ayrıca, yurtiçi ve yurtdışında birçok ödül kazanan Ankara DOB solist sanatçısı Tuncay Kurtoğlu, bu temsilde 'Prens Gremin' rolünde izlenebilecek.

Eserin konusu:

'Larina'nın Tatyana ve Olga adında 2 kızı vardır. Şair Lenski, Olga'ya aşıktır. Lenski, Larina'nın evine yakışıklı, genç, şımarık komşusu Onyegin ile gelir. Tatyana, Onyegin'e aşık olur ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar ona aşk mektubu yazar. Onyegin, Tatyana'nın kendisine duyduğu bu saf aşkı aşağılar. Larinlerin evinde yapılan bir kutlamada Onyegin, Tatyana'yı umursamaz ve Olga'yla flört ederek Lenski'nin kalbini kırar. Sinirlenen genç şair, Onyegin'i düelloya davet eder. Düelloda Onyegin, Lenski'yi öldürür. Olayın üzerinden uzun zaman geçtikten sonra Petersburg'a geri dönen Onyegin, arkadaşı Prens Gremin ile karşılaşır. Gremin ona karısı Tatyana'yı takdim eder. Onyegin, tüm tutkusuyla, zamanında hor gördüğü Tatyana'nın ayaklarına kapanır. Tatyana, Onyegin'i hala sevmektedir. Ancak onurlu ve şerefli bir kadın olduğundan Onyegin'i reddeder.'
Kaynak: AA