Kartal Halkı Aşureye Doydu

Kartal’da Muharrem ayı dolayısıyla iki farklı noktada 10 bin aşure dağıtıldı. Vatandaşlara aşure ikramında bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Tek tek çok güzel bir tat olmuşken, bir araya geldiği zaman daha bir güzel tat oluyor. Bu Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan unsurların bir araya gelmesi gibidir” dedi.

Kartal Halkı Aşureye Doydu
Kartal Belediyesi ve Kartal Cemevi Vakfı işbirliğiyle Muharrem ayı dolayısıyla ilçede kurulan iki farklı noktada 10 bin aşure dağıtıldı. İlk olarak Kartal Cemevi Vakfı’nda başlayan aşure dağıtımı Kartal Meydanı’nda devam etti. Meydandaki aşure dağıtımı, duaların edilmesiyle başladı.

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz’ün de kurulan kazanın başına geçerek aşure ikram ettiği etkinlikte, vatandaşlar aşurenin tadına bakabilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. Aşureler, vatandaşların isteğine uygun olarak sıcak ve soğuk olarak ikram edildi. Vatandaşın beğenisini kazanan aşureler karşısında kimi vatandaşlar bir tane yedikten sonra tekrar sıraya girerek bir aşure daha aldı.

“Aşure, Türkiye Cumhuriyeti’ni oluşturan unsurlar gibidir”

Kartal Meydan’da yapılan aşure dağıtımında açıklamalarda bulunan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, “Hz. Hüseyin’in matemini çok güzel bir etkinlikle, yasını her yıl tutuyoruz. Kartal Cemevi Vakfı her yıl bu programı gündeme alıyor, bizlerde Kartal Belediyesi olarak onlara destek oluyoruz. Bugün 13’üncü gün artık yas bitti insanlar bir araya geliyor. Burada aşureler dağıtılıyor. Tek tek çok güzel bir tat olmuşken, bir araya geldiği zaman daha bir güzel tat oluyor. Bu Türkiye Cumhuriyetini oluşturan unsurların bir araya gelmesi gibidir. Aşurenin içine yanlış bir tat girerse, bu lezzet gider, bizlerde bunu önlemeye çalışıyoruz. Bizler bugün burada Sünni, Alevi yani her türlü insanıyla bir aradayız” dedi.

Aşureler Kartal halkından tam not aldı

Aşureyi çok beğendiğini söyleyen Nihal Alp, “Halkımızın ihtiyacı olduğu birlik ve beraberlik için böyle etkinliklerin her yerde geniş yer bulmasını ve yaygınlaşmasını isterim” diye konuştu.

Aşurenin birlik ve beraberlik için önemine dikkat çeken Yasemin Alp ise, “Aşure halkı birlik ve beraberliğin önemini anlatıyor. Bu etkinlikleri anlamlı buluyorum, aşurede olduğu gibi her yerde ve sık sık olmalıdır” şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA