Karabük'te Mobil Kanser Tarama Araçları Hizmete Alındı

Sağlık Bakanlığı, Karabük İl Özel İdaresi ve hayırsever bir iş adamının destekleriyle Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesine alınan mobil tarama araçları törenle hizmete alındı.

Karabük Halk Sağlığı Müdürlüğü bahçesindeki törene, AK Parti Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin, Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Cihan Ulukaya, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Emniyet Müdürü Serhat Tezsever, İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri İsmail Kara, Halk Sağlığı Müdürü Sezgin Tiryaki, AK Parti Karabük İl Başkanı Timurçin Saylar, hayırsever iş adamı Şefik Dizdar, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Şahin, burada yaptığı konuşmada, son 13-14 yıl içerisinde en fazla hizmet üretilen alanlardan birinin de sağlık olduğunu söyledi.

Özellikle 'anne dostu' programıyla çok ciddi tedbirler aldığını anlatan Şahin, 'Bu programla gebelik öncesinden itibaren hastanelerimiz bu hanımları ücretsiz takip etmeye başladılar. 100 bin içinde 64'ü doğumda ölen annenin oranı şimdi 15’e indi. Bu rakam bendeki 1 sene önceki rakamdı. Bu rakam şimdi daha da düşmüştür. Belki 12’lere belki de 10’lara düşmüştür. Bebek ölümleri doğum esnasında binde 31'di. Şu anda 6'lara indi. İnşallah sıfır noktasına doğru iner, bu program nedeniyle.' diye konuştu.

Çağın en tehlikeli hastalığının kanser olduğuna dikkat çeken Şahin, 'Henüz tedavisiyle ilgili bir sonuca ulaşılamadı. Ancak erken teşhis konulursa önlenmesi mümkündür. İşte bu araçlar ve bu araçların içerisindeki tıbbi cihazlar erken teşhisi sağlayacağı için kanserle mücadelede son derece önemli bir hizmet olacaktır.' sözlerine yer verdi.

Şahin, konuşmasının ardından araçların alımına destek veren iş adamı Dizdar'a plaket verdi. Daha sonra Şahin ve beraberindekiler araçları hizmete aldı.

Milletvekili Şahin, beraberindeki heyetle Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine geçerek, çalışmaları inceledi, hastaları ziyaret etti ve yetkililerden çalışmaları hakkında brifing aldı.

Kaynak: AA