İzmir'de Tüp Hırsızlığı İddiası

Çeşme ilçesinde jandarmanın düzenlediği operasyonda 12 kilogramlık 108 tüpü çaldıkları iddiasıyla 4 kişi yakalandı Olayın terör bağlantısının bulunabileceği ihtimaline yönelik soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

İzmir'in Çeşme ilçesindeki depodan 12 kilogramlık 108 tüpün çalınmasıyla ilgili 4 kişi gözaltına aldı.

İzmir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Alaçatı Mahallesindeki bir depodan 108 adet 12 kilogramlık tüpün çalınması üzerine çalışma başlattı.

Ekipler, Karşıyaka ve Bayraklı ilçelerinde tüplerin düşük fiyatla piyasaya sürüldüğünü tespit ederek operasyon düzenledi.

Kendilerini alıcı olarak tanıtarak şüphelilerle iletişime geçen jandarma, Ü.A'yı gözaltına almasının ardından tüpleri kent merkezindeki bir depoda saklandığını belirleyerek baskın gerçekleştirdi.

Operasyonda, çalınan tüplerin 63'ü depoda, 35'i ise Karşıyaka'daki bir tüp bayisinde ele geçirildi. Depo sahibi M.Ş, tüp bayisi M.A. ile hırsızlığı gerçekleştirdiği iddia edilen M.H. gözaltına alınırken, 10 tüpün ise piyasaya sürüldüğü belirlendi.

Gözaltındaki şüphelilerden M.A. ve M.Ş'nin ifadelerinin ardından serbest bırakıldıkları, M.H. ve Ü.A'nın ise işlemlerinin sürdüğü öğrenildi.

Bu arada güvenlik güçlerinin tüp hırsızlığının terör bağlantısının bulunabileceği ihtimaline yönelik başlattığı soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: AA