Gaziemir'in 2017 Bütçesi 104 Milyon

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yönetiminde toplanan Gaziemir Belediyesi Meclisi, 2017 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesini görüştü. Belediyenin 2017 bütçesi 104 milyon 200 bin lira olarak belirlendi.

Gaziemir'in 2017 Bütçesi 104 Milyon
Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol başkanlığında toplanan belediye meclisi, 2016 yılı Ekim ayı 19. toplantı 3. birleşiminde 2017 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi görüşüldü. Strateji Geliştirme Müdürü İrfan Yapar, yaptığı sunumla 2017 yılı performans programı hakkında meclise bilgi verdi. 2017 yılı performans programının detaylarını anlatan İrfan Yapar, 95 performans hedefine bağlı olarak 106 faaliyet belirlendiğini ifade etti.

İrfan Yapar’ın sunumunun ardından bütçe mecliste görüşüldü. Belediyenin 2017 yılı performans programı ile gelir-gider bütçesi hakkında Cumhuriyet Halk Partisi grubu adına Bengü Sayköse ile Ünal ışık görüş bildirirken, AK Parti adına Yılmaz Akın görüş bildirdi. 2017 yılı bütçesi Cumhuriyet Halk Partisi ile Milliyetçi Hareket Partisi’nin kabul oyu, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin ret oyuyla 104 milyon 200 bin lira olarak oy çokluğuyla kabul edildi. Gaziemir Belediyesi Stratejik Planı’nda belirlenen hedefler doğrultusunda hazırlanan bütçede, en büyük pay yatırımcı müdürlüklere ayrıldı.

‘Kentimizi daha da ileri götüreceğiz’

Belediyenin 104 milyon 200 bin liralık 2017 yılı bütçesine getirilen eleştirilere cevap veren Başkan Halil İbrahim Şenol, “Titiz çalışmalar sonucu yine Türkiye’ye örnek bir çalışma ortaya çıktı. Bütçemiz kenti daha da ileri götürecek projeleri karşılayan, vizyonu olan bütçedir. Çalışmalarımız sonucu Gaziemir çok hızlı gelişiyor. Bu kente çok önemli eserler kazandırdık. İmkanlarımız kısıtlı ancak biz hiç durmadan çalışıyoruz. İmkanlarımız doğrultusunda Gaziemir için en iyisini yapıyoruz. Planlarımızın, projelerimizin hepsini tek tek hayata geçirecek, kentimizi daha da ileriye götüreceğiz. Gaziemir’imize kazandırılan her eserle övüneceğiz” diye konuştu.

Kaynak: İHA