Eski Bakan Çağlayan Muş'ta

Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, "2001 yılında rahmetli Bülent Ecevit ile Amerika’ya gittik. 1 milyar dolar borç para alıp devlet memurunun maaşını ödemek için gidip IMF’ye adeta yalvardık. Şimdi, IMF’den borç alan değil, borç veren bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye onları korkutuyor” dedi.

Eski Bakan Çağlayan Muş'ta
Eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, memleketi Muş’ta çeşitli ziyaretlerde bulundu. İlk olarak Muş Valiliğini ziyaret eden Çağlayan, daha sonra Muş Belediyesine geçti. Ziyaretinin ardından Muş Kapalı Spor Salonuna geçen Çağlayan, burada sevenleriyle bir araya geldi. İçel’den gelen çok sayıda vatandaşın da bulunduğu kalabalığa hitap eden Çağlayan, sivil toplum kuruluşları tarafından kendisine ’iade-i itibar’ için başlatılan imza kampanyası nedeniyle emeği geçenlere teşekkür etti. 17-25 Aralık kumpasına değinen Zafer Çağlayan, "Başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi" dedi.

"Bela yiğidin başına gelir"

“Bela yiğidin başına gelir” diyen Çağlayan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Evvel Allah, sonra sizlerin sayesinde yiğitliğimizi, aslanlığımızı gösterdik. Başımızı öne eğmedik, yiğitliğimizden taviz vermedik. Bu kadar kumpaslar kuruldu, bu kadar zulüm yapıldı, üzerimize topla, tüfekle, tankla, helikopterle geldiler. Geldiler de ne oldu? Aslanlar gibi buradayız ve dimdik ayakta duruyoruz. 15 Temmuz, bu hain, alçak FETÖ örgütünün yapmış olduğu kalkışmayı hep birlikte yaşadık. Bu kalkışmada, canıyla, kanıyla, varlığıyla, bizatihi milletimizin kendisi hedef alındı, ülke hedef alındı, demokrasimiz hedef alındı. 15 Temmuz’da Türkiye, hem bir darbe girişimine, hem bir dizi terör eylemine, hem de örtülü bir işgal girişimine maruz kaldı. Aslında 15 Temmuz, Türk Silahlı Kuvvetlerinde o üniformayı giymiş olan bir takım cuntanın esiri olması dolayısıyla bir darbe girişimidir. Darbecilerin milletimize karşı hedef gözetmeksizin uyguladığı şiddet, gerçekleştirdikleri eyleme baktığınız zaman, bu aslında büyük bir terör saldırısıdır."

"Bu kardeşiniz, onların nasırlarına bastı"

"Ben sanayi odası başkanıyken, rahmetli Ecevit’le Amerika’ya bir seyahatimiz oldu. 2001 senesinden bahsediyorum. 1 milyar dolar borç para alıp devlet memurunun maaşını ödemek için gidip IMF’ye adeta yalvardık” diyen Çağlayan, “Şimdi, IMF’den borç alan değil, borç veren bir Türkiye var. Böyle bir Türkiye onları korkutuyor, böyle bir Türkiye faiz lobisini korkutuyor ve onun için 17-25 Aralık oldu. Bu kardeşiniz, onların nasırlarına bastı. Eğer bu ülkenin selameti, ülke insanının refahı için, ekonomi için, bırakın nasıra basmayı, bunların ayağına da basmaya devam edeceğim. MİT TIR’ları, Kobani, 17-25 Aralık, Rus uçağının düşürülmesi, 15 Temmuz, bunların hepsi kasıtlı yapılmış şeylerdir. Bunlar hepsin, üst aklın, lanetullah denilen ve onun mensuplarının yapmış olduğu maşanın oynatmış olduğu sistemlerle yapıyorlar. Ne zaman Türkiye’de ekonomi iyi gitse, Türkiye’nin karşısına bir çıkıntı çıkartıyorlar ve ekonomiyle saldırmaya çalışıyorlar" diye konuştu.

Çağlayan’ın konuşmasının ardından program sona erdi. Programa AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş ve İçel’den belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: İHA