Emine Erdoğan Kelebek Bahçesini Gezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Türkiye’de ilk kez Konya’da açılan Selçuklu Tropikal Kelebek Bahçesini gezdi.

Emine Erdoğan Kelebek Bahçesini Gezdi
Bir dizi ziyaret, açılış ve temel atma töreni için Konya’ya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yaptırılan ve geçen yıl ziyaretçi kabulüne başlayan Tropikal Kelebek Bahçesini gezdi. Emine Erdoğan’a gezisi sırasında Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, eski başbakan AK Parti Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu’nun eşi Sare Davutoğlu eşlik etti.

YILANI ELİNE ALDI

Tropikal Kelebek Bahçesinde doğal yaşam alanı sağlanan kelebekler hakkında bilgi alan Emine Erdoğan, 98 türe ait 20 bin bitki bulunan alanda kelebekleri uçarken gözlemledi. Emine Erdoğan koluna konan bir kelebek ile fotoğraf çektirdi. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’dan bilgiler alan Emine Erdoğan, doğa eğitim sınıfında böcekler dünyasına yolculuk dersinde ana sınıfı öğrencileriyle bir araya geldi. Çocuklara tanıtılan canlı bir yılanı eline alan Erdoğan, öğrencilerin heyecanlı anlar yaşamasına neden oldu.

Ziyaret kartelasını imzalayan Emine Erdoğan’a, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay kelebek tablosu hediye etti. Erdoğan, “Bu tür yatırımlar ülke turizmine katkı sağlıyor. Anadolu’da Avrupa’nın en büyük kelebek bahçesini görmek mutluluk verici” dedi.

Başkan Altay ise Emine Erdoğan’a ziyareti için teşekkür etti.

Kaynak: İHA