Denizli'de Yabancı 350 Tur Operatörü Ağırlandı

Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Brezilya ve Filipinler'den davet edilen 350 tur operatörü Denizli'de ağırlandı.

Merkezi İstanbul'da olan bir turizm şirketi tarafından Türkiye'ye davet edilen Çin Halk Cumhuriyeti, Hindistan, Brezilya ve Filipinler'den davet edilen 350 tur operatörü, Pamukkale'de bir otelde misafir edildi.

Otele girişte mehteran takımı ile karşılanan operatörler, Türk yemeklerini tattılar, halk oyunları ekibini büyük bir ilgi ile izlediler.

Denizli'nin tarihi Bayramyeri Çarşısı'nı gezen tur operatörleri, kuzu etinden yapılan yöresel 'Denizli kebabı' yediler, ocak başına geçerek bu yemeğin yapılışını öğrenmeye çalıştılar.

Şirketin yönetim kurulu başkanı Şafak Karakan, gazetecilere yaptığı açıklamada, yurt dışında Türkiye'ye karşı uygulanan algıyı kırmak 4 ülkeden yaklaşık 350 tur operatörünü Denizli'ye getirdiklerini belirtti.

Karakan, şöyle konuştu:

'Bu tur operatörlerimize Türkiye'nin belli yerlerini ziyaret ettireceğiz. Vurgulamak istediğimiz konu, Türkiye'nin güvenli olduğunu, tatil yapılabilir bir destinasyon olduğunu göstermek istiyoruz. Türkiye'de birçok yaşanan olaya rağmen bizler kendi çabalarımızla taşın altına elimizi koyuyoruz. Türkiye'nin gerçekten tatil yapılabilir, gezilebilir, ferah ve huzurlu bir ülke olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Günümüz Türkiye'sinde yaşanan birçok kötü habere, birçok olumsuz gelişmelere rağmen, bizler yabancı basında çok kötü lanse edilsek de bunların böyle olmadığını, Türkiye'nin gezilebilir, her yaş ve turist grubuna hitap edebilir bir ülke olduğunu göstermeye çalışıyoruz.'

-'Barış için seyahat ediyoruz'

Brezilyalı Tur Operatörü Yan Felipe De Lucena, çok güzel karşılandıklarını, Türkiye'yi çok beğendiğini belirtti.

Son zamanlarda yaşanan olumsuzlukların farkında olduklarına dikkati çeken Lucena, '54 Brezilyalı getirdim. Yaşanan olumsuzlukları takip ettik ama biz bu grupla fikirlerimizi değiştiriyoruz. Barış için bir araya gelmek ve seyahat etmek istiyoruz. Kilometreler bizi ayırabilir, aramızda çok mesafeler olabilir ama bir araya geldiğimizde mesafelerimiz azalıyor ve birlikte yaşamayı öğreniyoruz. Ülkenin tarihi ve mimari özelliklerini görerek daha da çok mutlu olduk. Sadece tarihi ve mimari özellikler değil özellikle Türk yemeklerini de beğendik. Türkiye'yi Brezilya'da sadece turizm için değil, insan ilişkilerimiz için tanıtımını yapacağız.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA