Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Talimatıyla Eyüp Sultan Ve Beştepe Millet Camii'nde Aşure Dağıtıldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yedi bin kişilik aşure Eyüp Sultan Cami’nde dağıtıldı. Dağıtıma Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı M. Mücahid Küçükyılmaz ile Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı.

Cumhurbaşkanlığı tarafından Muharrem ayı nedeniyle İstanbul ve Ankara’da toplam 14 bin kişilik dağıtıldı. İstanbul’da aşure dağıtımın adresi Eyüp Sultan Meydanı olurken, Ankara’da Beştepe Millet Camii’nde aşure dağıtıldı. Eyüp Sultan Camii’nde kılınan cuma namazının ardından yedi bin kişilik aşure vatandaşlara dağıtıldı. Dağıtıma T.C. Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanı M. Mücahid Küçükyılmaz, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın da katıldı.

Vatandaşlara aşure dağıtan T.C Cumhurbaşkanlığı Kurumslal İletişim Başkanı M.Mücahit Küçükyılmaz, "Osmanlı’da 10 Muharrem’de değil de ondan sonraki takip eden cuma günü aşure dağıtılıyordu. Biz de bu geleneğe hürmeten aşure dağıtımı gerçekleştirdik. Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Eyüp Sultan Camii ve Beştepe Millet Camii’nde aşure dağıtımın gerçekleştiriyoruz. Bizim milletimiz acılardan ders çıkarıp ve acılardan birlik beraberlik vahdet çıkarıp geleceğe yürüyen bir millet. Geçmişte yaşanmış olan acıların, Hz. Peygamber’in torunlarına reva görülmüş olan zulmün biz gelecekte bu ümmetin birliğine vahdedine vesile olması için gayret edeceğiz. bizim inancımız geleceğe iyimser bakmasını gerektirir. Milletimizin de neslimizin de hayırlı bir geleceğe sahip olması duası ile " şeklinde konuştu.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ise, " Sayın Cumhurbaşkanımızın aşuresini dağıttık . Bereketli bir günde kutlu bir beldede oldu. Aşure içerisinde birçok maddenin bulunduğu hepsinin güzel bir ahenkle oluştuğu geleneksel bir yiyecek. Farklılıkları çeşitleri ahenkli bir şekilde bünyesinde barındıran bir yemek o anlamda sembolik önemi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Kaynak: İHA