Bursa'nın İhracatı 'Ticari Safari Projesi' İle Büyüyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Ticari Safari Projesi ile tarım ve hayvancılık sektörünün kalbinin attığı BURTARIM 2016 Fuarı kapsamında getirdiği yabancı iş adamlarını, Bursa iş dünyası temsilcileriyle buluşturdu.

Bursa'nın İhracatı 'Ticari Safari Projesi' İle Büyüyor
Avrasya coğrafyasının en büyük fuarı olan ve bu yıl 14’üncüsü .gerçekleştirilen Bursa Uluslararası Tarım, Tohumculuk, Fidancılık ve Süt Endüstrisi Fuarı (BURTARIM) ile Bursa 9. Uluslararası Hayvancılık Ve Ekipmanları Fuarı TÜYAP Fuar Merkezi’nde ziyaretçilerini ağırlıyor. Pazar gününe kadar açık olan fuarlarda 22 ülkeden 450’yi aşkın firma stant açtı. BTSO, stratejik ortağı TÜYAP Bursa Fuarcılık AŞ işbirliği ile geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da tarım ve hayvancılık fuarları için yabancı alım heyetlerini Bursa’ya getirdi. Ticari Safari Projesi kapsamında 40’ı aşkın ülkeden binden fazla yabancı alıcıyı Bursa’ya getiren BTSO, yabancı alım heyetlerini Bursalı firmalarla işbirliği masasında buluşturdu. İspanya, İtalya, Tunus ve Arnavutluk gibi farklı ülkelerden gelen firma temsilcileri TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen ikili iş görüşmelerinde Bursalı firmaların ürünlerini yakından inceleyerek işbirliği fırsatları aradı.

"Türk ürünlerinin kalitesi çok yüksek"

Tunus’tan fuara gelen Habaıeb Ghazi, firmalarının tarım ve hayvancılık konusunda malzemeler ürettiğini söyleyerek, “Daha önce de Türkiye’den ithalat gerçekleştirdik. Türk ürünlerinin kalitesi çok yüksek. Bugün de yeni işbirlikleri gerçekleştirmek için bu etkinliğe katıldık. Bursa’da üretim yapan firmalar ile doğrudan bağlantı kurma fırsatı yakaladık. Bu anlamda bu organizasyonun çok profesyonelce düzenleniyor” şeklinde konuştu.

"Yabancı alıcılarla doğrudan görüşme fırsatı yakaladık"

İkili iş görüşmelerinin sektör temsilcileri açısından olukça faydalı olduğunu belirten Markim Firması Dış Ticaret Müdürü Ziver Kürşat Kayışoğlu, ikili iş görüşmeleri sayesinde yabancı alıcılarla doğrudan görüşme fırsatı bulduklarını belirterek, etkinlikler kapsamında önemli bağlantılar gerçekleştirdiklerini söyledi.



Asya Farm Firması sahibi Faruk Alkan ise “Fuar alanında birçok ürünü yakından incelerken düzenlenen bu organizasyonla da yabancı firma temsilcileriyle doğrudan görüşme fırsatı bulduk. Önemli bağlantılar gerçekleştirdiğimiz bu organizasyonu düzenleyen BTSO’ya teşekkür ederim” diye konuştu.

"75 ülkeden 8 bin firmayı Bursa’ya getirdik"

Türkiye’deki oda ve borsalara örnek çalışmaların merkezi haline gelen BTSO’nun Ticari Safari Projesi ile bugüne kadar 75 ayrı ülkeden 8 bin alıcıyı Bursa firmalarla bir araya getirdiklerini ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Geçtiğimiz yıl 24 ülkeden 80 firmanın alım heyetini üyelerimizle buluşturmuştuk. Bu yıl da başta İspanya, İtalya ve Tunus olmak üzere farklı ülkelerden alım heyetlerini kentimizde ağırladık. Firmalarımız gerçekleştirdikleri görüşmeler ile yeni bağlantılar kurarak kentimizin ticaret hacminin artmasına katkı sağlıyor. Bursa’nın üretimdeki gücünü dünyaya pazarlama konusunda önemli adımlar attık. Bursa’ya yeni fuarlar kazandırdık. Düzenlediğimiz 16 fuar organizasyonunu her yıl yaklaşık 1 milyon kişi ziyaret ediyor. Odamız öncülüğünde gerçekleştirilen bu fuarlar sayesinde hem kentimizin ticaret hacmi yükseliyor hem de turizm ve hizmet sektöründe hareketlilik yaşanıyor” dedi.

Kaynak: İHA