Burdur İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı

Burdur'da İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Vali Şerif Yılmaz başkanlığında yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda, kentte devam eden projeler görüşüldü.

Vali Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, 2016 yatırım programında olan 388 projeden 118'nin tamamlandığını 270 projenin ise devam ettiğini söyledi.

2016 yatırım programında bulunan projelerin toplam bedelinin 2 milyar 48 milyon 104 bin lira olduğunu belirten Yılmaz, 'Önceki yıllarda yapılan harcama 468 milyon, 2016'daki harcama ise 369 milyon liradır. Bu ödenekten 240 milyon lira bir harcama gerçekleşmiş olup nakdi gerçekleşme oranı ise yüzde 65'dir.' diye konuştu.

Yılmaz, yerel yönetimler tarafından yürütülen proje sayısının 101, projelerin toplam bedelinin ise 105 milyon lira olduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

'Bu yıl 111 milyon lira ayrılan ödenek var. 2016 yılında harcanan ödenek miktarı ise 65 milyon liradır. Yani 240 milyon liralık merkezi hükümet tarafından yapılan yatırım var. 65 milyon lira da yerel yönetimlerimiz tarafından yapılan yatırım var. Bugüne kadar yapılan çalışmalardan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'

Yatırımcı bölge müdürleri ve kurum müdürleri, Burdur'da 2016 yılı içerisinde tamamlanan ve devam eden yatırımlarla ilgili sunum yaptı.

Sunumlar sırasında Vali Yılmaz, Burdur'da göreve başladığı günden itibaren tespit ettiği bazı hususlar ve vatandaşlar tarafından kendisine iletilen taleplerle ilgili bölge müdürleri ve kurum müdürlerinden bilgi alarak talimatlarını aktardı.

Toplantıya, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Vali Yardımcısı İsmail Kaya, kaymakamlar, ilçe ve belde belediye başkanları, bölge ve il müdürleri katıldı.

Kaynak: AA